Schadepreventief rijden

Schadepreventief rijden
Veilig, preventief, defensief en economisch rijgedrag

Schade is altijd vervelend – zeker als die schade voorkomen had kunnen worden. En als chauffeur kunt u dat met de juiste kijktechnieken, anticiperend gedrag en juist uitgevoerde manoeuvres. In deze training worden basisvaardigheden opgefrist waardoor uw rijgedrag verbetert. Dat doen we op basis van het programma Behaviour Based Safety (BBS).

 

Inhoud

Het BBS-programma is ontwikkeld om de veiligheid in het wegtransport te verhogen, door op een positieve manier het gedrag van de bestuurders te beïnvloeden via observatie, vorming en communicatie. Tijdens deze cursus ligt de nadruk dan ook op de positieve beïnvloeding van uw gedrag en uw houding als chauffeur. Doordat u zich bewust wordt van de risicovolle situaties die u op de weg en bij het laden en lossen tegenkomt, zult u defensiever rijden dan voorheen.

Tijdens de training gaan we in op begrippen als defensief en anticiperend rijgedrag en leert u dat in de praktijk toe te passen. Ook kijktechnieken, concentratie, het voorkomen van ongelukken en het omgaan met verschillende weersomstandigheden komen aan bod. Niet alleen in theorie, maar ook in praktijk: tijdens verschillen ritten gaan we bijvoorbeeld ook in op spiegelstand en de controle over uw voertuig. 

 

Details

Doelgroep: 
ondernemersmedewerkersbedrijfsopvolgersleidinggevendenchauffeurs / machinistenuitvoerders
Nascholing: Praktijk code 95
Bijzonderheden: 

De prijs van deze cursus is exclusief de kosten voor Code 95. De prijs is verder afhankelijk van het aantal deelnemers, het voertuig en afhankelijk van de locatie en eventuele kilometervergoeding. De genoemde prijs is daarom een richtprijs. Wilt u een offerte voor een incompanytraining? Vul uw gegevens in op de maatwerkpagina.

 

Locatie en data

PlaatsBegindatumDuurPrijs
Nog te bepalenopen inschrijving1 dag€ 310,00