Digitale tachograaf

Digitale tachograaf

Het bijhouden van rij- en rusttijden is in Europa verplicht. Heb je je rij- en rusttijden goed op orde, dan loop je ook geen risico om hoge boetes te ontvangen. De verplichting is bedoeld om de verkeersveiligheid en de arbeidsomstandigheden voor chauffeurs te verbeteren. En om de concurrentie onder transporteurs eerlijk te houden. Je leert in deze cursus om te gaan met de digitale tachograaf in de vrachtauto én de regelgeving die daarbij hoort.

In deze cursus behandelen we alle relevante wet- en regelgeving (zoals de Arbeidstijdenwet) en kijken we ook meteen naar de praktijk: hoe zit het eigenlijk met controles? Wie is er verantwoordelijk, de chauffeur of de opdrachtgever? Daarnaast leer je optimaal om te gaan met de digitale tachograaf.

Nascholing

Theorie code 95

Bijzonderheden

De cursus kan bij u op locatie plaatsvinden, daarvoor geldt wel een minimum aantal deelnemers van 8 personen. Offerte op maat? Vul uw gegevens in op de maatwerkpagina.

Deze cursus telt mee voor 7 uur nascholing (theorie) voor de nascholingsuren voor code 95. De extra kosten voor registratie van de punten voor code 95 bedragen ca. € 25,00 euro per deelnemer.