Als lid van Cumela heb je toegang tot de vele bijeenkomsten die wij organiseren

Lidmaatschap

Bijna 2.000 cumelabedrijven zijn lid van onze brancheorganisatie. Een goede zaak, want met je lidmaatschap krijg je de beschikking over een grote hoeveelheid kennis en informatie. Je staat er bij ons niet alleen voor! Zoals jij hard werkt voor je klanten, werken wij hard voor alles wat jou bezighoudt. Wij behartigen algemene en individuele belangen, zorgen voor een gelijk speelveld, stimuleren de acceptatie van de sector, zijn een ledenorganisatie en verlenen diensten. Waarom lid worden? Je leest het op deze pagina.

Weten wat er speelt in de sector

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven over de actuele ontwikkelingen in de sector. Er verandert veel en het gaat snel! Weet jij bijvoorbeeld: 

  • Wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom het aanpassen van de PFAS-norm?
  • Hoe en wanneer moet je (land)bouwvoertuigen voorzien van een kenteken? 
  • Of je medewerkers een salarisverhoging moet geven volgens de cao Groen, Grond en Infrastructuur? 
  • Wat je moet doen als een medewerker een ongeluk krijgt of zich ziek meldt? 
  • Of je een nieuwe MKB Verzuim-ontzorg-verzekering moet afsluiten? 
  • Dat de uitrijdperiode voor mest aangepast is?

Allemaal vragen waar je het antwoord over vindt op onze website en via onze kanalen. Wij zijn een betrouwbare informatiebron en houden je via diverse kanalen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Belangenbehartiging

Wij zitten aan tafel bij de beleidsmakers in Den Haag en Brussel. Hier verdedigen we de algemene belangen van de cumelasector en zetten we ons in voor werkbare wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de herkenning en erkenning van veilig (land)bouwverkeer of het verhogen van de PFAS- en stikstofnormen. 

Ook op individueel niveau ondersteunen we ondernemers. Van juridische kwesties tot financiële vraagstukken en van bedrijfsoverdracht tot personeelszaken. Het begint vaak bij de bedrijvenadviseur of de Cumela Ondernemerslijn: de plek voor een luisterend oor en antwoord op al je vragen. Het gebruik van de Ondernemerslijn is onderdeel van het lidmaatschap. Wij helpen leden met bizarre bestemmingsplannen, personeelsproblemen of vergunningen. Zij begrijpen in één klap het belang van een brancheorganisatie. Dat verklaart waarom veel van onze leden al 15 jaar of langer (tot wel 40 jaar) lid zijn!

Ondernemerschap op peil houden

Wij bieden je alle tools en handvatten om je ondernemerschap op peil te houden. Ontwikkelingen gaan snel en er verandert veel in onze sector. Wij houden alles nauwlettend in de gaten en informeren je naast onze website via de wekelijkse nieuwsbrief, social media, ons Vakblad Grondig (10 x per jaar), telefonisch, per e-mail en tijdens een persoonlijk bezoek door onze bedrijvenadviseur.

Persoonlijk contact

Wij vinden het erg belangrijk om persoonlijk contact te hebben en behouden met onze leden. Je krijgt bij ons een vaste bedrijvenadviseur die actief is in jouw regio. Hij of zij komt regelmatig bij je op bezoek en samen bespreken jullie de zaken die spelen binnen je bedrijf. Dit soort één-op-één gesprekken worden steeds zeldzamer in de wereld van brancheorganisaties, maar bij Cumela vinden we persoonlijke ondersteuning belangrijk. Verbonden is niet voor niets een van onze kernwaarden! Op deze manier houden we feeling met de praktijk, weten we wat er speelt en kunnen we optimaal invulling geven aan onze dienstverlening en belangenbehartiging.

Andere leden ontmoeten

Een belangrijke bron van kennis en informatie zijn je mede-cumelaleden! Want, hoe fijn is het om een kijkje te nemen in de keuken bij een collega? Of dat je kunt bijpraten met een collega die bezig is met een bedrijfsovername of zijn pensioen aan het regelen is? Jaarlijks organiseren wij diverse contactmomenten in de vorm van kleinschalige studieclubs, voorlichtingsbijeenkomsten, provinciale contactdagen en de landelijke Inspiratiedagen.

Jonger dan 35 jaar? Dan nodigen we je in de zomer en winter uit voor onze speciale Jongerendagen. Voor de vrouwen in onze sector organiseren we jaarlijks de Vrouwendagen. Communicatie met andere ondernemers, even los van het bedrijf en leren van mensen die anders tegen dingen aankijken: dat is wat de aanwezige leden bindt. 

Behoud van onze mooie sector

Wij steken veel tijd en aandacht in activiteiten in collectieve belangenbehartiging om onze cumelasector gezond te houden. Dit doen we met een stevige lobby in Den Haag en Brussel. Dit blijven we doen, ook als je geen lid bent van onze brancheorganisatie. Maar samen staan we sterker en wij hebben onze leden nodig om als brancheorganisatie te bestaan én tegendruk te geven als de politiek iets bedenkt dat onze branche, en dus ook jouw bedrijf, schaadt. Lid zijn van Cumela is dus eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld! 

Ook lid worden?

Mooi dat je lid wilt worden! Meld je direct online aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken en je lidmaatschap definitief te maken. Want: we hebben je er graag bij!

Laatst bijgewerkt: 16 april 2024