Projectleider

Xcelleren als projectleider

Tijdens deze 8-daagse training is er ruim aandacht voor de verbinding tussen mens en techniek. Deze verbinding is een essentieel onderdeel voor projectsucces in de GGI-sector. Als je kijkt naar de huidige beroepspraktijk staat sturing vanuit het contract op inhoud bijna altijd centraal. Aandacht voor de open samenwerkingsrelatie blijft vaak onderbelicht. Voor deze onderlaag op gevoelsniveau is onvoldoende ruimte. In de praktijk zien de trainers van KMOB dat een intensieve persoonlijke reflectie van de deelnemers leidt tot een hogere effectiviteit in hun werk als projectleider.

Projectleider meer in regie

Het programma bevat meerdere momenten van individuele coaching en intervisie. Je leert van je eigen situaties en waar anderen tegenaan lopen. Je ontwikkelt je verder door inzicht te krijgen in knelpunten en resultaten. Je leert nog beter te reflecteren op je eigen rol, aanpak, gevoelens en ervaringen. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van je eigen team(s) binnen jouw organisatiecontext. Zo worden jouw bestaande skills voor projectmanagement verder uitgebreid met inzicht in het menselijk handelen. Je krijgt meer inzicht in je eigen persoonlijkheid. Je ontdekt patronen in je eigen denk­ en handelswijzen, die van je teamleden en je samenwerkingspartners. Je leert hoe je hier effectiever mee kunt omgaan en veel meer verbindend regie kunt voeren. Het programma van deze training geldt als zeer waardevolle aanvulling op bestaande Hbo-opleidingen en trainingen projectmanagement.

Inhoud

Het programma bestaat uit zes modules bestaande uit onderstaande onderwerpen:

 • Je persoonlijke contexten onderkennen en benoemen (dag 1)
 • Gedragspatronen en leiderschapsstijlen herkennen en ontwikkelen (dag 2)
 • Emotie en gevoel effectief toepassen in projectleiderschap (dag 3)
 • Groepsdynamica en teamsamenstelling (dag 4)
 • In de praktijk brengen van samenwerkings­principes (dag 5)
 • Opbouwen van (opdrachtgever)relaties, proces- en begeleidingsprincipes (dag 6)
 • Faciliteren van veranderen, leren en ontwikkelen bij jezelf en anderen (dag 7)
 • Borgen en doorzetten van je ontwikkeling (dag 8)

Persoonlijke coaches

Daniël Krouwel

Daniël is oprichter KMOB en heeft passie voor het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Hij focust zich op het ontwikkelen van leiderschap, visie en organisatiecultuur en heeft rijke ervaring als (team)coach, supervisor, trainer, onderzoeker, adviseur en projectmanager in ontwikkeling en projectmanagement bij zowel overheden als bedrijven.

R. Matsinger

Remko Matsinger, partner Assessmentbureau Bouw in Balans, is werkzaam als trainer, coach en assessor voor verschillende opdrachtgevers in de bouw en infra. Hij is een verbinder pur sang die met zijn werkervaring uit onder andere zorg en onderwijs toegevoegde waarde levert vanuit een talent­ gerichte benadering. 

Voorkennis

HBO werk- en denkniveau

Bijzonderheden

 • Intakegesprek met coach voorafgaand aan definitieve aanmelding.
 • Minimaal vier geplande individuele coachingsgesprekken.
 • Tussen de verschillende modules zit een periode van 4 weken met een totale doorlooptijd van vijf maanden. De modules 2 en 3 bestaan uit aaneengesloten dagen. 
 • Prijs: € 5.500,00 excl. BTW en inclusief literatuur, overnachting, ontbijt, lunch en diner.
 • Cumelaleden ontvangen exclusief 5% korting bij inschrijving.