Personeelsmanagement

Naast machines draait het in onze sector vooral om de mensen. Goed personeelsmanagement is je aandacht meer dan waard! Hoe zorg je ervoor dat mensen met plezier hun werk doen? Hun prestaties bovengemiddeld zijn? Dat ze met plezier hun pensioen halen? En hoe voer je je personeelsbeleid in zware tijden? Onze adviseurs adviseren en begeleiden ondernemers bij het voeren van een duurzaam personeelsbeleid.

Arbeidsvoorwaarden en conflicten

Als je een medewerker in dienst genomen hebt, ben je daarmee een overeenkomst aangegaan. Hier horen rechten en plichten bij. De rechten van medewerkers, vaak arbeidsvoorwaarden genoemd, zijn op diverse plekken geregeld. Denk aan de wet en de cao, maar ook arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in bedrijfsreglementen, de arbeidsovereenkomst en zelfs bedrijfsgewoontes. Onze adviseurs leggen je graag deze regels uit. Wat mag wel en wat mag niet? Hoe zit het eigenlijk met zzp'ers of stagiaires? Daarnaast ondersteunen we je graag bij het opstellen van regels, zoals bedrijfsreglementen en arbeidsovereenkomsten. Ter voorbereiding hierop doen we graag een PO-scan. Een speciaal voor de cumelasector ontwikkelde scan om daarmee te inventariseren of je voldoet aan de regels die in de sector gelden. Bij conflicten met medewerkers hebben wij gespecialiseerde juristen voor je klaar staan.

Strategisch personeelsbeleid

Strategisch personeelsbeleid gaat over de bedrijfsvisie die je hebt op personeelsontwikkeling. Denk hierbij aan vragen als: wat voor type medewerkers wil ik aan mij binden? Welke kwaliteiten zoek ik in medewerkers? Hoe zorg ik voor ontwikkeling? Hoe houd ik mijn medewerkers fit en gezond? Het nadenken over strategisch personeelsbeleid is een inspannend, maar verhelderend traject. Wij helpen je hier graag bij en hebben hiervoor een PO-scan ontwikkeld. Een speciaal ontwikkelde scan, waarmee we kunnen inventariseren welke strategische keuzes je hebt gemaakt. 

Duurzame inzetbaarheid

Werken in de cumelasector kan soms best inspannend zijn. Het werk vraagt zowel fysiek als psychisch veel van mensen. Met het stijgen van de AOW-gerechtigde leeftijd is het niet meer zo vanzelfsprekend dat medewerkers fit en (mentaal) gezond de eindstreep halen. Dit vergt veel van de werkgever en werknemer. Door kleine aanpassingen in gedrag, cultuur of werkmiddelen kan al veel bereikt worden om gezond te blijven werken. Bij Cumela Advies hebben we een PO-scan ontwikkeld die inzicht geeft in de huidige maatregelen voor duurzame inzetbaarheid. Wij adviseren je hier graag over!

Verzuim

Geen enkele ondernemer zit erop te wachten dat medewerkers uitvallen of verzuimen door arbeidsongeschiktheid, maar iedereen krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken. Er gelden bijzondere regels om ervoor te zorgen dat het werk zo snel mogelijk weer hervat wordt. Onze specialisten hebben alle kennis in huis om dit proces te begeleiden, en wij helpen je hier graag bij. 

Sociale verzekeringen

Nederland heeft een grote mate van opvang als werken niet meer lukt. Hiervoor zijn complexe regels opgesteld in tal van vangnetwetgeving. Daarnaast zijn er ook (private) mogelijkheden om kosten van uitval te verzekeren. Wij helpen je graag bij de uitleg en het toepassen van al deze regelingen op je bedrijf.

Opleidingen en trainingen

Met een breed aanbod aan Opleidingen & Trainingen zijn wij dé partij voor persoonlijke groei en ontwikkeling in de cumelasector. Bekijk ons volledige aanbod trainingen en opleidingen.

Laatst bijgewerkt: 3 juli 2023