infographic e-learning Beter Aanbesteden

Aanbesteden

Bedrijven in de groen, grond en infrasector zijn essentieel voor het uitvoeren van werkzaamheden voor publieke opdrachtgevers. Hierdoor is het werken met én via aanbestedingen onvermijdelijk. Uit een enquête van Cumela blijkt dat vrijwel alle leden weleens aan een aanbesteding meedoen en dat 51 procent regelmatig, direct of indirect via onderaannemers, te maken heeft met aanbestedingen.

Cumela Advies ondersteunt bedrijven in de sector met de juiste kennis, expertise en praktische (juridische) advies op het gebied van aanbesteden. Hieronder vind je een overzicht van onze belangrijkste diensten:

Advies van A tot Z bij aanbesteden

We hebben een adviserende rol voor (potentiële) inschrijvers, aanbesteders en andere relevante partijen in het aanbestedingsproces. De kans op succes wordt in belangrijke mate bepaald in de voorbereiding van een aanbesteding. UEA-verklaring, referentie-eisen, certificaten en plannen van aanpak zijn enkele voorbeelden van stappen die genomen moeten worden. 

Juridische ondersteuning bij aanbesteden

Wat zijn de rechten en plichten van de aannemer en de aanbestedende dienst voor, tijdens en na een aanbesteding? De juridisch specialisten van Cumela Advies geven je hierin duidelijkheid. Onze juristen komen op voor jouw rechten als ondernemer door vragen te stellen bij Nota’s van Inlichtingen en bieden praktische hulp bij het opstellen van diverse documenten. Ook kijken we mee of bestekposten goed omschreven zijn en helpen we bij het bepalen van correcte indexering.

E-learning Beter Aanbesteden

We geven regelmatig voorlichting over belangrijke aspecten van het aanbestedingsproces. Zo heeft Cumela dankzij de toegewezen subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, VNO-NCW/MKB-Nederland en PIANOo ook de e-learning ‘Beter Aanbesteden’ ontwikkeld. Je kunt op je eigen niveau instappen. Volg de e-learning wanneer het jou het beste uitkomt!

Heb je vragen of kunnen we jou helpen bij een aanbesteding? Mail dan naar [email protected]. Onze adviseurs zijn specialisten met hart voor de sector!

Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024