Cumela Advies banner afbeelding digitalisering werkbon

Digitalisering

Digitale hulpmiddelen worden steeds vaker gebruikt. Ze maken het werk makkelijker, sneller, overzichtelijker én helpen om fouten te voorkomen. Veel ondernemers zien er de voordelen van in, maar er is tijd en kennis nodig om de juiste keuze(s) te kunnen maken. Slim en digitaal werken, hoe doe je dat? Onze adviseurs van Cumela Advies helpen je graag bij het verder digitaliseren van jouw onderneming.

Ondernemen is ook met je tijd meegaan en daar horen digitale hulpmiddelen tegenwoordig zeker bij

Inzicht en overzicht

Bij een goede automatisering van je administratie weet je elke maand wat je omzet is geweest ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar als je het goed doet ook nog per activiteit. Je ziet ook maandelijks hoe de ontwikkeling van de kosten is en met een periodiek overzicht van de bankstand, openstaande debiteuren en crediteuren heb je regelmatig zicht op je liquiditeit. Je weet hoe je er financieel voor staat en behoudt het overzicht. Daarnaast kun je met data inspelen op kansen en ontwikkelingen.

Bedrijfsprocessen

Om je werkprocessen binnen het bedrijf te optimaliseren kun je bijvoorbeeld werken met digitale werkbonnen. Je zal er al snel achter komen dat je het voor jezelf en anderen een stuk makkelijker maakt. Door het digitaliseren van je bedrijfsprocessen wordt het uitwisselen van informatie makkelijker, informatie wordt toegankelijk en het analyseren daarvan gaat een stuk sneller. Zo biedt ook een goede ERP-software (Enterprise Resource Planning) je volledig inzicht in je projecten en kun je snel beslissingen nemen.

GPS-voertuigen

We adviseren je graag over het gebruik van een GPS-systeem bij het uitvoeren van werkzaamheden. Dat kan in het veld tijdwinst en werkgemak opleveren. Ook hier geldt dat de data gemakkelijk en snel te verwerken moet zijn en dat je daar je organisatie op moet inrichten.

Voordelen bij aanbestedingen

Er wordt nogal wat van je gevraagd bij het inschrijven op een aanbesteding. Als je eenmaal een opdracht hebt aangenomen, wordt er weer veel gevraagd, zoals weekstaten, termijnstaten, bouwverslagen en de registratie van meer- en minderwerk. Een uitvoerder of projectleider moet niet alleen het werk buiten goed aansturen, maar ook de projectadministratie is van groot belang. Doet hij dat niet zorgvuldig, dan kan dat veel geld kosten. Op tijd factureren, correct meer- en minderwerk vastleggen en een goede vastlegging van inkopen en bestellingen: het hoort er allemaal bij. Hoe gemakkelijker dat gaat, des te meer projecten kan een uitvoerder aan en des te meer tijd kan hij besteden aan het ‘echte’ werk.

Leverancierstabel overzicht

Om te kijken welke mogelijkheden en leveranciers er zijn, helpen we je graag op weg met onze leverancierstabel. Kijk wie er bij jou past! We hebben de informatie verzameld en gecheckt bij de betreffende leveranciers. Deze informatie is een indicatie en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

De adviseurs van Cumela Advies beschikken over nog meer informatie en kunnen je helpen de selectie te verfijnen. Heb je nog geen goed beeld, twijfel je of zijn er andere vragen? Mail dan naar [email protected]

Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024