medewerkers, sturen op, brandstofbesparing

Medewerkers sturen op CO2 (bedrijfstraining)

Brandstofkosten zijn een belangrijk onderdeel van de totale bedrijfskosten. Daarbij gaat het verbruiken van brandstof gepaard met uitstoot van CO2 en fijnstof. Steeds meer opdrachtgevers hechten waarde aan het beperken van deze uitstoot. Cruciale schakel hierbinnen zijn de medewerkers. Zij bepalen voor een belangrijk deel het brandstofverbruik (en eventuele besparing) in de praktijk. Deze praktische training bestaat uit drie dagdelen en is bedoelt voor ondernemers, om samen met medewerkers aan de slag te gaan met reductie van brandstof, CO2 en kosten.

Tijdens dagdeel 1 wordt je, samen met de andere ondernemers, bewust van de noodzaak om op brandstof te sturen. Vervolgens start je met het opstellen van het reductieplan voor je bedrijf. Je krijgt praktische handvatten aangereikt hoe je dit onderwerp samen met medewerkers handen en voeten te geven en bij te sturen daar waar nodig. 

In het 2e dagdeel wordt er tijdens een persoonlijk bezoek op je bedrijf besproken hoe het gaat met het plan en waar er mogelijkheden zitten tot verbetering.

Tijdens dagdeel 3 delen alle deelnemers hun ervaringen met elkaar. We bespreken wat wel werkt en wat niet werkte. Vervolgens worden de plannen per bedrijf weer aangepast om nog effectiever te sturen op brandstofbesparing.

Bijzonderheden

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor mensen uit het bedrijf die verantwoordelijk zijn voor sturen op brandstofbesparing; de ondernemer, bedrijfsleider, KAM-verantwoordelijke, etc.

Docent
Elske van de Fliert is grondlegger van het CO2 afslankprogramma® voor wagenpark en mobiliteit. Hiermee leidt zij bedrijven naar nulemissie en maakt medewerkers de sleutel tot succes. Door haar technische achtergrond en praktische insteek, weet zij bedrijven handvatten te geven om doelmatig CO2 te reduceren en brandstof en kosten te besparen.