gv-kenteken

Handleiding registratie bestaande (land)bouwvoertuigen

Datum: 22 december 2020
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2021
Door: Hero Dijkema
Vanaf 1 januari 2021 kunnen bestaande (land)bouwvoertuigen zonder keuring bij de RDW worden geregistreerd. Om je daarbij te helpen stelden we een handige en vooral zeer praktische infographic samen en maakten we een registratieformulier die je helpt bij het verzamelen van alle gegevens van je voertuigen. Het voordeel van in 2021 registreren? Je bespaart geld.
Infographic registratie-, kentekenplaat- en APK-plicht

Download hier onze infographic om inzicht te krijgen in de registratie-, kentekenplaat- en APK-plicht voor (land)bouwvoertuigen. Zo kom je precies te weten welke voertuigen je moet registreren, hoe het zit met het kenteken en wat je moet registreren. 

Heb je al deze stappen doorlopen vergeet dan niet om na ontvangst van je tenaamstelling ook je verzekeraar op de hoogte te stellen!

Alle lezers van ons vakblad Grondig hebben bij nummer 10 deze infographic ontvangen.  

Voertuiggegevens verzamelen

Om de registratie snel en soepel te laten verlopen is het handig om alvast de voertuiggegevens te verzamelen. Hiervoor hebben we onderstaand registratieformulier ontwikkeld met bijbehorende toelichting. Dit formulier mag je niet naar RDW sturen maar is voor eigen gebruik.

Na het verzamelen van alle voertuiggegevens vul je alles in op de registratiewebsite van RDW, dit kan vanaf 1 januari 2021.

Opgelet. Wil je minimaal 25 (land)bouwvoertuigen registreren? Maak dan gebruik van een zogenaamde bulkaanvraag bij de RDW. Dit kan vanaf 1 april mogelijk via een speciale Excel. 

Vanaf nu een bulkaanvraag mogelijk

Voor alle bedrijven die geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel is het nu mogelijk om een bulkaanvraag te doen. Hiervoor geldt dat je voor minimaal 25 voertuigen registratie moet aanvragen.