RDW registratie 2021

Meld geregistreerde (land)bouwvoertuigen aan verzekeraar

Datum: 21 januari 2021
Laatst bijgewerkt: 22 november 2022
Door:
Vanaf 1 januari 2021 is de registratie voor (land)bouwvoertuigen gestart bij de RDW. Nadat je jouw (land)bouwvoertuigen hebt geregistreerd ontvang je de kentekenbewijzen en moet je jouw kentekens, meldcodes en data tenaamstelling direct aan jouw verzekeraar doorgeven. Verzekerd bij Cumela Verzekeringen? Gebruik ons registratieformulier!
kentekenbewijs

Dit is nodig omdat alle geregistreerde (land)bouwvoertuigen zijn opgenomen in het kentekenregister. De RDW gebruikt dit register voor een controle op de verzekeringsplicht. Meld je geregistreerde (land)bouwvoertuigen daarom tijdig aan jouw verzekeraar!

Ben je verzekerd bij Cumela Verzekeringen, heb je jouw bestaande (land)bouwvoertuigen al geregistreerd bij de RDW en de kentekenbewijzen ontvangen? Gebruik dan onderstaande download. Geef aan om welk voertuigen het gaat en de polisnummers van de bijbehorende verzekeringen. Wij melden de verzekeringsdekking vervolgens bij de RDW.

Formulier geregistreerde (land)bouwvoertuigen

Ben je verzekerd bij Cumela Verzekeringen? Mail het ingevulde formulier zo snel mogelijk na ontvangst van de kentekenbewijzen naar [email protected] 

Verwerking nog te registeren (land)bouwvoertuigen bij RDW
Ga je later dit jaar jouw bestaande (land)bouwvoertuigen registeren maak dan gebruik van ons overzicht van alle bij ons verzekerde (land)bouwvoertuigen. We versturen het overzicht van de bij Cumela verzekerde voertuigen medio februari naar je toe. Als je de kentekenbewijzen ontvangt dan vul je hier de kentekens, de meldcodes en de data van tenaamstelling in.

Aanmelding binnen 28 dagen
Na de aanmelding en registratie bij de RDW, ontvang je binnen 20 werkdagen een kentekenbewijs van de RDW. Geef de ontvangen gegevens direct aan jouw verzekeraar door. De verzekeringsdekking moeten wij binnen 28 dagen aanmelden bij de RDW, die dit vervolgens opneemt in het centraal verzekeringsregister. De procedure is hetzelfde als bij andere motorvoertuigen. Zorg dat je dit tijdig regelt zo voorkom je boetes!

Geef jouw voertuiggegevens snel aan jouw verzekeraar door! Na de tenaamstelling moet de verzekeraar binnen 28 dagen jouw gegevens doorgeven aan de RDW voor de juiste registratie in het centraal verzekeringsregister.

Meerdere voertuigen tegelijk registreren bij de RDW
Vanaf 1 april is het mogelijk om voor tenminste 25 voertuigen of meer in één keer een zogenaamde bulkaanvraag te doen. Dit kan alleen als je een rechtspersoon bent en in het bezit bent van een Kamer van Koophandel nummer. Houd er wel rekening mee dat er zonder kenteken geen 40 km per uur gereden mag worden met deze (land)bouwvoertuigen.

Consequenties te late melding
De RDW gaat waarschuwingsbrieven sturen als er niet aan de verzekeringsplicht wordt voldaan. De verwachting is dat ze er in het eerste jaar van invoering coulant mee om gaan, maar daar is nog géén definitief besluit over genomen. Over daadwerkelijke boetes na waarschuwing over de verzekeringsplicht zijn de gesprekken nog gaande. Laat het zover niet komen en meld je verzekerde voertuigen zo snel mogelijk bij ons aan. Kom je er achter dat voertuigen niet verzekerd zijn, neem dan contact met ons op dan zoeken we een passende oplossing.

Meer informatie

Heb je vragen neem dan contact op met je verzekeringsadviseur of bel (033) 247 49 60 of mail naar [email protected]l.