Foto bijeenkomst HR Platform vakgenoten 26 maart 2024

HR Platform vakgenoten 2024 van start!

Datum: 2 april 2024
Laatst bijgewerkt: 4 april 2024
Met een enthousiaste groep deelnemers zijn we vorige week op dinsdag 26 maart van start gegaan met het HR Platform vakgenoten 2024. In de eerste bijeenkomst stonden we stil bij de krapte op de arbeidsmarkt en de arbeidsvoorwaarden binnen de Cao Groen, Grond en Infrastructuur.

Is onze cao interessant voor potentiële werknemers?

Aan de hand van proforma loonstroken zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de verschillen tussen de Cao Groen, Grond en Infrastructuur en aanpalende cao’s, zoals Cao BGV en Cao Bouw & Infra. Het doel was om hiermee kennis en zicht te krijgen in de wijze van belonen van kandidaten uit andere werkvelden, waarbij het gaat om een totaalbeeld van de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De deelnemers kwamen tijdens de bijeenkomst tot de conclusie dat de Cao Groen, Grond en Infrastructuur voldoende concurreert en aantrekkelijk genoeg is voor kandidaten om een overstap te maken. Een ander onderwerp tijdens deze bijeenkomst was gericht op het ziekteverzuim. Middels berekeningen werd inzichtelijk gemaakt dat werken naast een WIA-uitkering loont voor zowel werknemer en werkgever.

Kortom, een geslaagde eerste bijeenkomst voor onze vakgenoten uit de Cumelasector. 

Schrijf je in voor de volgende bijeenkomst

Wil je ook aanhaken en samen sparren over personeelsbeleid? Geef je dan snel op voor de volgende bijeenkomst op donderdag 30 mei 2024.

Op de agenda voor 30 mei staan de volgende onderwerpen:

  • Jurisprudentie, wat kan ik hiervan leren? Waarbij we op leerzame wijze verschillende uitspraken op het gebied van arbeidsrecht met elkaar bespreken.
  • Sterk werkgeversmerk, het binden en boeien van werknemers aan je organisatie.

Meld je hier aan voor de volgende HR Platform bijeenkomst