overleg

Platform HR vakgenoten

Dit is een platform voor iedereen die zich bezighoudt met HR en personeelsadministratie. In drie workshops verdeeld over het jaar bieden we ruimte voor interactie en kennisoverdracht en geven onze specialisten vakgerichte input. Door deelname aan het platform HR draag jij bij aan de verdere professionalisering van het personeelsbeleid binnen je organisatie. Daarnaast breid je vakkennis uit met theorie, actualiteit en praktijkervaring. In het najaar zal daarnaast een laatste bijeenkomst gepland worden op locatie bij een van de deelnemers van het HR Platform, want het is en blijft leerzaam om ook eens bij een ander bedrijf een kijkje te nemen en met elkaar te sparren.

Inhoud

Wist je dat uitval van medewerkers Nederland jaarlijks 2,3 miljard euro kost? En uitval door stress gemiddeld € 8.100,- per persoon per jaar? Reden genoeg dus om te investeren in je mensen. Cumela Advies wil je hierbij ondersteunen. Via individuele gesprekken en via teamcoaching kunnen wij je helpen het beste uit je medewerkers te halen.

Cumela Advies organiseert ieder jaar een HR Platform. Hier krijg je informatie van professionals en kun je met andere vakgenoten van gedachten wisselen.

Wil je ook met vakgenoten aan de slag?  We nodigen je dan graag uit voor onze bijeenkomsten, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

Welke onderwerpen komen in 2024 aan bod?

26 maart - Krappe arbeidsmarkt en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

De arbeidsmarkt draait op volle toeren. Een sollicitant uit de cao Bouw & Infra of uit de cao BGV is niet vreemd.  Intussen dien je als werkgever/HR-functionaris in meerdere cao’s thuis te zijn om de bomen door het bos te kunnen blijven zien. Dit is niet altijd een makkelijke opgave. Hoe verhouden de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zich ten opzichte van elkaar en op welke manier schep je een helder beeld naar je werknemers toe over de cao, die binnen je bedrijf wordt toegepast. Hoe werken de referentiefuncties binnen de cao GGI en hoe dien ik mijn werknemers in te schalen? In deze workshop ga je in gesprek met elkaar en krijg je meer zicht op de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de cao Groen, Groen en Infra, cao Bouw & Infra en cao BGV en kan op verzoek worden ingegaan op de cao Metaal & Techniek.

30 mei 2024  - Jurisprudentie, wat kan ik hiervan leren?

Jurisprudentie vormt een richtlijn voor de rechtspraak in latere, soortgelijke gevallen. Het arbeidsrecht valt uiteen in het individueel en het collectief arbeidsrecht en vormt een integraal onderdeel van het sociaal recht. Erg leerzaam om verschillende uitspraken op het gebied van arbeidsrecht met elkaar te bespreken. Actuele jurisprudentie maar ook spraakmakende uitspraken uit het verleden zullen de revu passeren. Deze kennis helpt je verder in de dagelijkse praktijk van de HR.

20 juni 2024 - Drijfverenanalyse, ga uit van de kracht van de werknemer

Het blijven ontwikkelen van je werknemers en de teams binnen je bedrijf is ontzettend belangrijk om groei en continuïteit binnen je bedrijf te waarborgen. Tijdens deze bijeenkomst wordt inzicht gegeven in de drijfverenanalyse vanuit Profile Dynamics ©. Hoe zorg je ervoor dat werknemers zich ook persoonlijk blijven ontwikkelen. Het verbeteren in het omgaan met klanten, samenwerking met collega’s, de aandacht voor het correct invullen van administratie/werkbonnen, het meegaan en denken met vernieuwingen binnen het bedrijf, etc.  Inzicht in de drijfveren voor jezelf en de werknemers maakt dat je als team beter gaat functioneren en beter in staat bent om te kijken welke groeimogelijkheden goed aansluiten bij de drijfveren van je medewerker.

Naast de bovengenoemde hoofdthema’s worden er per bijeenkomst onderwerpen gekozen afgestemd op de behoefte van de groep. Uiteraard wordt er in elke bijeenkomst ruimte geboden om met elkaar praktische casussen te bespreken en vinden we belangrijk dat het platform in een informele, vertrouwde setting plaatsvindt.

Najaar 2024

In het najaar zal een laatste bijeenkomst gepland worden op locatie bij een van de deelnemers van het HR Platform, want het is en blijft leerzaam om ook eens bij een ander bedrijf een kijkje te nemen en met elkaar te sparren.

Voorkennis

MBO werk- en denkniveau
Enige jaren ervaring met personeelszaken/ HBO

Bijzonderheden

Deze training is bestemd voor personeelsfunctionarissen, HR-adviseurs, personeelsadministrateurs, leidinggevende/ondernemers betrokken bij het personeelsbeleid en iedereen die vanuit zijn functie te maken heeft met personeelszaken/HR