Fliegl Dexter bemester-schoffelcombinatie

Universele Fliegl Dexter schoffelcombinatie

Datum: 22 oktober 2020
Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2020
Door: Gert Vreemann
Voor het komende seizoen levert Fliegl de Dexter-schoffelcombinatie achter zijn bemesters om mest direct te kunnen inwerken. De combinatie is uitgerust met de Fliegl-verdeelvijzel in combinatie met Busa-schoffelmachines. Deze kan ook op andere merken mesttanks gebouwd wordt.

Fliegl Dexter in de mais

Ook Fliegl Agrartechniek ziet een groeiende interesse voor het combineren van een bemesting met schoffelen in met name de maïsteelt. Voor het komende seizoen 2021 zijn hiervoor bij Fliegl de Dexter 6- en 8- schoffelmachines met zes en acht rijen voor het inwerken van mest verkrijgbaar. Deze hebben de bekende mestverdeelvijzel van Fliegl. Fliegl levert de Dexter onder meer voor de eenassige Apha-line-tanks. Standaard is de tankcombinatie voorzien voor een spoorbreedte van 2,25 meter. Naast de vereiste vierpuntshydrauliek staat deze op 480/80R38-banden. Voor een betere wendbaarheid op de kopakkers is deze eenassige tank leverbaar met een stuursysteem. Fliegl levert de Dexter opbouw desgewenst ook op andere merken mesttanks. Optioneel kan er een extra camera-ondersteund plantendetectiesysteem worden gemonteerd.

 

 

Busa roterende schoffel aan de Fliegl Dexter

De gekozen Busa-rolschoffels kenmerken zich door een hoge slijtvastheid en zijn in staat om ook hoogstaand onkruid te verwijderen tot kort op de maïsrij. De haksterren verwijderen het ongewenste onkruid en bedekken het met fijne aarde. Door de roterende werking verstopt de rolmoffel niet. Voor de diepteaanpassing kan eenvoudig de hellingshoek worden versteld.