duport bemestercombinatie

Smart 430-terminal op Duport-pomptankwagens

Datum: 10 november 2022
Laatst bijgewerkt: 10 november 2022
Door: Gert Vreemann
Voor de Duport-pomptankwagens - enkelas, tandemas en 4-in-Line - introduceert Duport een nieuwe Smart 430-bediening. Dit is een eenvoudige 4,3-inch-Isobus-terminal met softkey-knoppen. Hiermee verhoogt Duport het bedieningsgemak van de pomptankwagens, terwijl de bediening toch eenvoudig en overzichtelijk is.
duport bedieningsscherm

Tot op dit moment was er bij Duport-pomptankwagens de keuze tussen directe bediening via de stuurventielen van de trekker of via de DHE-bedieningskast. Dit is een bedieningskast met twee handbediende joysticks. Vanaf nu is daar de mogelijkheid van de Smart 430-terminal bij gekomen. Dit is een eenvoudige 4,3-inch-Isobus-terminal met softkey-knoppen.  Op het display worden duidelijk de bedieningsfuncties weergegeven, zoals laden/lossen, het aansturen van de zuigarm en het in- en uitklappen van de bemester. De bemesterfuncties, zoals de verdeler, de hefinrichting, de driewegkraan en de eventuele afsluiters, worden nog steeds met het bekende Duport-volgordeblok aangestuurd.

In combinatie met de Smart 430 komen er ook meer mogelijkheden bij. Zo is er de optie afgiftecontrole. Aan de hand van het pomptoerental, de rijsnelheid en de bemester berekent de Smart 430 daarbij automatisch de werkelijke afgifte. Aan de Smart 430 zit ook een ingangspoort om de joystick aan te sluiten. Hier kunnen alle functies aan worden toegewezen. Optioneel zijn de hydrauliekfuncties van de Smart 430 ook te bedienen via het loadsensing-systeem.