Rie Stigas

RI&E nodig? Gebruik de erkende RI&E!

Datum: 29 november 2021
Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024
Door: Corina van Zoest-Meester
Een risico-inventarisatie en -evaluatie maken is meestal niet het leukste werk. Het is wel noodzakelijk als je wilt dat je personeel gezond blijft. Met een RIE voorkom je ongelukken en gezondheidsklachten. En je brengt stap voor stap in kaart welke risico’s jouw mensen lopen. Ook krijg je een overzicht van de oplossingen om deze risico’s weg te nemen.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

Daarom hebben Cumela, Stigas en de vakbonden speciaal voor de cumelasector een branche-RIE gemaakt. Hierin staan alle oplossingen voor de risico’s in de cumelasector. Omdat elk bedrijf verschillend is, kies je de oplossing die bij jou past. Komt een risico bij jou niet voor? Dan zet je hem gewoon uit. Zo bespaar je tijd. Je kunt de RIE helemaal zelf opstellen via de online tool. Dat kost je drie tot zes uur. Je kunt ook vragen of een Stigasadviseur bij je langs komt en je erbij helpt.

De RIE van Stigas is een erkende RIE

Werkgeverspartijen en werknemerspartijen hebben uitgebreid over de risico’s en de oplossingen nagedacht. Daarom hoef je je RIE alleen te laten toetsen als je meer dan 25 medewerkers in dienst hebt. Of als je hem nodig hebt voor een certificering.

Elk cumelabedrijf kan de branche-RIE gebruiken

Betaal je Collandpremie, dan is de RIE van Stigas gratis. En je krijgt een forse korting als er een adviseur op je bedrijf komt. Zo zorgen we samen voor een veilige sector!