cat 352 sloopgiek

Rechte sloopgiek voor Cat 352

Datum: 2 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 2 maart 2023
Door: Gert Vreemann
De nieuwe Cat 352-graafmachine met rechte giek is ontworpen voor sloopwerkzaamheden op laag niveau tot vijf verdiepingen hoog, bruggen en industriële infrastructuren. De giek-steelconfiguratie levert een hoger verticaal bereik tot 12,85 meter op. Dat is 36 procent meer dan de standaard giekuitrusting.
cat met sloopgiek

De Cat 352 met rechte giek is verstevigd om de grotere krachten aan te kunnen. Verder is er als optie een nieuw 11,35 ton zwaar contragewicht leverbaar, dat voor transport gemakkelijk afneembaar is. De mechanische onderwagen met variabele spoorbreedte heeft een transportbreedte van 2,99 meter en kan in het werk 50 centimeter uitschuiven.

Verder heeft de machine uiteraard standaard Falling Object Guards-dakbescherming (FOGS) in combinatie met P5A-gelaagde ramen aan de voorzijde. Het ontwerp van de onderwagen is schuin, om ophoping van modder en vuil te voorkomen. Ook helpt het schade aan de rupsen te verminderen. Afgedichte rupspennen en -bussen verminderen het rijgeluid en verlengen de levensduur van de onderwagen.

cat met sloopgiek

De operator-ID-functie biedt een drukknop voor het starten van de 330 kW (443 pk) Cat C13B-motor. De programmeerbare joystickfuncties worden automatisch onthouden wanneer de machinist zijn ID invoert. Standaard is er Cat-stickbesturing van de graafmachine met één hand en drukknopbediening voor rijden en draaien.

De 352 Straight Boom wordt standaard geleverd met achteruitkijkcamera's en camera's aan de rechterkant, die kunnen worden geüpgraded om 360 graden zicht te bieden. Verder biedt de 352 Straight Boom de bekende Cat-kenmerken van de normale 50-tons 352.