steketee schoffel

Combi Cam Mode-camerafuncties op Steketee-schoffelmachines

Datum: 17 november 2022
Laatst bijgewerkt: 17 november 2022
Door: Gert Vreemann
De nieuwe, af-fabriek gemonteerde Combi Cam Mode-functies combineren de beelden van beide camera’s voor een betere rijherkenning en machineaansturing. Dit maakt het werk voor de bestuurder aanzienlijk gemakkelijker, omdat hij niet meer met de hand tussen de twee camera's hoeft te schakelen.
steketee schoffel

Bij deze schoffelmachines geeft de nieuwe, af-fabriek geactiveerde Combi Cam Mode één samengesteld beeld, gebaseerd op de beelden van beide camera's. Deze verdubbelde beeldinformatie verhoogt de nauwkeurigheid bij het herkennen van de rijen en dat is vooral in heterogene gewassen met open stukken een voordeel. De bestuurder hoeft zo niet meer met de hand tussen de twee camera's te schakelen. Het blijft mogelijk één camera met goed zicht te selecteren, bijvoorbeeld als de andere camera zich buiten de veldgrens bevindt.

Als alternatief kan de AutoSwitch Cam Mode als instelling worden geactiveerd. In dit geval volgt de besturing automatisch de camera die het beste beeld geeft. Het systeem schakelt om zodra de beeldkwaliteit onder een ingestelde drempel komt. Dit maakt nauwkeurige, voortdurende aansturing tussen de rijen mogelijk, totdat er moet worden gedraaid. Via een software-update zijn de functies Combi Cam en AutoSwitch Cam ook voor bestaande schoffelmachines beschikbaar.