Clasien de Regt, waterschap, verkiezingen, kandidaat

Clasien de Regt: "Stem van ondernemers hebben we hard nodig"

Datum: 13 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 13 maart 2023
Door: Herma van den Pol
“Jouw stem kan het verschil maken! Die kan bepalen of iemand met voorkeurstemmen in het waterschap komt of niet. Maak gebruik van je stemrecht”, zegt Clasien de Regt, verkiesbaar op nummer 2 bij West-Brabant Waterbreed voor Waterschap Brabantse Delta. "Ik zeg dit omdat we de stem van de ondernemers hard nodig hebben."

Wie? Clasien de Regt

Wat? Waterschapsverkiezingen

Waar? Nummer 2, West-Brabant Waterbreed, waterschap Brabantse Delta

Connectie? Haar man heeft samen met broer en zoons Loon- en Grondwerkbedrijf P.H. de Regt BV

"Bij het waterschap ging het altijd om de inhoud, niet om politiek. Dat kan ik zeggen omdat ik vier jaar lang steunfractielid was en de vergaderingen van commissie en algemeen bestuur meeluisterde. Ik zag daar ook dat de bedrijven die via de geborgde zetels in het bestuur kwamen echt hun best deden en goed op de hoogte waren."

"
Nu door het wetsvoorstel van GroenLinks en D66 het aantal geborgde zetels daalt, neemt het belang om op de goede kandidaten te stemmen toe, ook omdat andere partijen steeds meer ontdekken wat er kan via een waterschap, bijvoorbeeld als het gaat om de aanleg van nieuwe natuur. Wat ik kan betekenen voor ondernemers? Ik profiteer ervan in verschillende werelden te zitten: loon- en grondwerk, gemeenteraad en waterschap.”

Cumelabedrijven verbinden 
De Regt ziet cumelabedrijven als echte verbinders. “Ze kennen de omgeving, weten van wie de grond is en kennen de mensen. Ik maak me er sterk voor dat het waterschap meer gebruik gaat maken van die expertise. Het waterschap kan de problemen aanpakken en duidelijkheid scheppen bij nieuwe regelgeving. Dit kan samen met Cumela. Praktische oplossingen en haalbare doelen nastreven is een belangrijke taak. Er komen steeds meer regels bij en daardoor wordt het steeds moeilijker voor de agrarische sector, maar ook voor de cumelabedrijven."

"Cumela heeft qua voorlichting echt nog een inhaalslag bij de waterschappen te maken als het gaat over vertellen wat de sector is en wat die doet. Straks zitten er nieuwe mensen in het algemeen bestuur. Mail ze en zeg dat je graag laat zien dat wij er ook nog zijn. Grijp die kans", geeft ze mee als advies aan de bracheorganisatie en haar leden. 

 

Ook deze kandidaten spraken we voor de verkiezingen op 15 maart: