JCB, voorpagina Grondig 2 2023, waterstof, verreiker

Grondig 2: Banden, alternatieve energie en verkiezingen

Datum: 3 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 3 maart 2023
Door: Herma van den Pol
Grondig 2 staat in het teken van banden. We kijken hiervoor zowel naar de PFO-techniek van Michelin als de conventionele banden van Alliance. Strategie vind je in de verhalen van BKT en Normec Foodcare die de samenwerking zoekt met de cumelasector. Van de banden stappen we over naar energie en het echte verhaal van Germ Wiermsa van Future Fuels BV. Uitsmijter van deze Grondig vormt de politieke peiling. Wat stemt de ondernemer? En waarom zijn juist deze verkiezingen zo belangrijk.
peiling verkiezingen 15 maart 2023

Bijna driekwart van de cumelaondernemers overweegt om bij de komende verkiezingen op de kandidaten van BBB, Boer Burger Beweging, te stemmen. Dit blijkt uit de politieke peiling gehouden onder de leden van Cumela. Welke onderwerpen de keuze bepalen en waarom deze Provinciale Statenverkiezingen zo belangrijk zijn lees je terug in het hoofdverhaal. Ook gaven we diverse kandidaten een podium. Praktische adviezen en waar ze voor staan doen deze kandidaten uit de doeken: Hans Dekker (BBB), Clasien de Regt (West-Brabant Waterbreed), André de Groot (VVD waterschap Rijn en IJssel) en Matthijs de Vries (Lijsstrekker ChristenUnie Friesland). 

Michelin, PFO-techniek, AxioBib VF Pro 710-70R42, draagkracht, bodem, grondig 2, 2023
Thema banden 

Traditioneel krijgen in de tweede editie van Grondig banden een podium. Deze keer gingen we in gesprek met Michelin en Alliance. Zo zet Michelin nu voor de hele range AxioBib 2-banden Pressure Field Operation (PFO) in de markt. Het gaat hier om aangepaste VF-banden. Deze kunnen bij veldwerk tot circa vijftien procent hogere lasten dragen dan de bekende AxioBib 2 VF-banden. Of ze kunnen werken met een evenredig lagere spanning. Meer hierover inclusief een vergelijking van diverse banden in combinatie met draagvermogen vind je in de papieren uitgave. 

Alliance, Agri Star II 800-70R38, draagvermogen, bodem, Grondig 2, 2023.

Gerrit Vinkers, productspecialist voor Alliance bij Yokohama Off Highway Tires kiest een andere insteek en neemt ons mee in de conventionele banden. "Voor het meeste werk zijn ze prima geschikt. IF en VF komen pas in beeld bij specifieke inzet", zegt Vinkers. De introductie van de nieuwe Alliance Agri Star II 800/70R38-trekkerband als grootste in de 70-serie past in dit plaatje. Ook hier vind je een tabel met een overzicht van de banden afgezet tegen het draagvermogen. 

Hart voor Cumela - 2023- Volker
Ondernemers centraal

Verder vind je in deze editie weer veel verhalen van ondernemers voor andere ondernemers. Uiteraard met een speciaal podium voor bedrijven die iets bijzonders organiseerden voor een jubilaris, een mijlpaal of een bedrijvendag. Heb je zelf iets wat je graag met ons wil delen? Dat kan. Mail daarvoor naar: [email protected]. Wie weet sta jij de volgende keer in de Cumelaria. Voor nu nog even speciale aandacht voor de actie 'Hart voor Cumela'. Ook deze ondernemers zetten we nog een keer op een podium. Zo laat Cumela zien dat ze het belangrijk vindt dat we er voor elkaar zijn en elkaar vooruit helpen. Samen vormen we de vereniging. 

Ons vakblad

Grondig is de nieuwsbron voor ondernemers en medewerkers in de cumelasector! Wij bieden een frisse blik op de sector, mensen, machines en ondernemen... zodat jij helemaal bij bent en blijft! Ontvang jij hem ook graag? Kijk dan hier hoe ook jij ons vakblad kunt gaan lezen. Ben je nieuwsgierig naar eerdere edities? Ook die vind je hier.