Hacker cybercrime

Word geen slachtoffer!

Datum: 18 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 18 januari 2023
Door: Gerwin Otten
1 op de 8.000 ondernemers krijgt te maken met brand op zijn bedrijf maar wist je dat maar liefst 1 op de 5 MKB-ondernemers slachtoffer wordt van digitale fraude? Kom in actie en zorg dat jouw digitale veiligheid verbetert, meld je aan voor ons initiatief Samen Digitaal Veilig. Krijg praktische tips, heldere instructievideo’s en checklijstjes in begrijpelijke taal.

Het zal je maar gebeuren: plotseling geen toegang meer tot je klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al je klanten. Je gegevens worden gegijzeld en je krijgt ze pas terug na het betalen van losgeld. Je bedrijf ligt ondertussen stil. Wat denk je dat dat doet met je omzet? En met je reputatie? Neem geen risico als het gaat om jouw digitale veiligheid.

Samen Digitaal Veilig

Cumela helpt met het initiatief Samen Digitaal Veilig aan kennis en handvaten om jouw digitale veiligheid te vergroten. Je krijgt praktische hulp voor jou, je personeel en jouw IT-leverancier met het platform Samen Digitaal Veilig.  

Naast alle preventieve technische maatregelen is het ook van belang om gedrag en bewustzijn te trainen van jezelf en jouw personeelsleden. Menselijke fouten worden zo gemaakt. Want wie heeft er nooit op een onbekende link geklikt of heeft het maken van een goede back-up maar weer uitgesteld? Met Samen Digitaal Veilig wordt jouw personeel ook getraind om veilig online te handelen.

Zet kosteloos de eerste stappen

Samen Digitaal Veilig helpt je met het slim invoeren van een paar simpele maatregelen die jouw digitale veiligheid snel verhogen! Je doet dat niet alleen; ook je medewerkers en je IT-leveranciers spelen een belangrijke rol. In het platform komen alle groepen samen: jijzelf, je medewerkers en je IT-leveranciers:

  • Verhoog je kennis van je medewerkers met praktische instructiefilmpjes  
  • Check de afspraken met je IT-leveranciers met een handige vragenlijst
  • Krijg beter inzicht in jouw situatie met een organisatiescan
    Alle resultaten komen samen in een overzichtelijk dashboard; zo weet je precies waar je mee aan de slag moet!
Doe mee! 

Ga direct naar de website Samen Digitaal Veilig voor meer informatie en jouw aanmelding.Voor cumelabedrijven zijn er geen kosten verbonden aan de module voor medewerkers, ondernemersdashboard, scans, risico-inventarisaties en stappenplannen. 

Samen digitaal veilig
Samen Digitaal Veilig

Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en wordt gesteund door het ministerie van Justitie en Veiligheid en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Naast Cumela zijn nog zo’n 25 brancheorganisaties aangesloten bij dit initiatief.

Neem voor meer informatie contact op met:

Cumela Verzekeringen

Gerwin Otten

Stafmedewerker Schadepreventie en Risicobeheer