sleepvoet, mest

Wij steunen hartenkreet Agractie aan Schouten

Datum: 1 december 2020
Laatst bijgewerkt: 1 december 2020
Door: Hans Verkerk
In een hartenkreet aan landbouwminister Schouten vraagt Agractie om een oplossing in de stikstofcrisis. Een oproep die wij steunen en zelf ook al meerdere malen gedaan hebben. "Wij zouden graag (opnieuw) met het ministerie in overleg gaan en ook blijven", zegt Hans Verkerk, uit naam van heel onze organisatie.

Agractie stuurde op maandag 30 november een brief aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). In de brief roept Agractie de minister op om zo spoedig mogelijk de problemen rond de stikstofcrisis op te lossen. Wij ondersteunen deze brief op hoofdlijnen.

In de brief van Agractie aan minister Schouten  wordt gepleit voor het op korte termijn oplossen van de knelgevallen die door de uitspraak van de Raad van State zijn ontstaan. Ook wij lobbyen hier al lang voor. Daarom hebben we ook een brief aan minister Schouten gestuurd, waarin we de hoofdlijnen van de brief van Agractie ondersteunen (zie bijlage).

Ook wij pleiten al maanden voor:

  • Het zo spoedig mogelijk legaliseren van de interimmers, die zijn er ook in onze sector.
  • Het nemen van emissiereducerende maatregelen in alle sectoren.
  • Het maken van duidelijke afspraken over extern salderen.
  • Het in alle maatregelen zorgen voor zicht op bedrijfsontwikkeling (extern en intern salderen) voor bedrijven die door willen, omdat juist dit de ruimte geeft om ook te investeren in emissiebeperkende maatregelen.

 

We hopen dat de minister deze hartenkreet omarmt en nu snel oplossingen biedt.