bouwplaats

WGA Eigenrisicodragerschap

Datum: 10 augustus 2016
Laatst bijgewerkt: 13 maart 2020
Door: Doriene Gosseling
Cumela Verzekeringen heeft in juli al haar verzekerden met een WGA eigenrisicodragersverzekering geïnformeerd over de gevolgen die de wet BeZaVa (Wet beperking Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid Vangnetters) heeft voor deze verzekering. Per 1 januari 2017 zijn eigenrisicodragers voor de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) niet alleen verantwoordelijk voor vaste medewerkers, maar ook voor flexkrachten.

Iedere werkgever die nu eigenrisicodrager voor de WGA is, moet vóór 31 december 2016 beslissen of hij eigenrisicodrager voor zowel WGA-vast en WGA-flex wil worden of geen eigenrisicodrager voor de WGA meer wil zijn. Een andere keuze is er niet. Met andere woorden: als je nu eigenrisicodrager voor de WGA bent en dat wil blijven, dan ben je vanaf 1 januari 2017 ook eigen risicodrager voor de WGA-flex. Je hebt dus vanaf 1 januari 2017 de mogelijkheid om volledig grip te krijgen op 12 jaar financieel risico van verzuim en arbeidsongeschiktheid van al jouw medewerkers.

Flex-medewerkers
Flex-werknemers zijn werknemers met een tijdelijk dienstverband of een oproepovereenkomst; dus ook nieuwe werknemers die bij jou beginnen met een jaarcontract!

Cumela
Begin september neemt Cumela Verzekeringen met alle benaderde bedrijven persoonlijk contact op om te adviseren welke keuze het best bij jouw bedrijf past. Ben jij nog geen eigenrisicodrager en wil je ook advies of nadere informatie over het eigenrisicodragerschap? Neem dan contact op met Cumela via: [email protected]. Bellen kan natuurlijk ook! Telefoonnummer: 033 – 247 49 65.