Werken aan morgen

Werken aan morgen voor grote én kleine bedrijven

Datum: 6 december 2023
Laatst bijgewerkt: 6 december 2023
Door: Corina van Zoest-Meester
Ben je op zoek naar begeleiding, advies of inspiratie om jouw medewerkers gezond, vitaal en productief te laten werken. Voor nu en in de toekomst? Dan is deelname aan het programma Werken aan morgen de moeite waard. Werken aan morgen is een unieke aanpak voor duurzame inzetbaarheid in de agrarische en groene sector. Het maakt niet uit hoe groot of klein je bedrijf is. Het programma biedt handvatten om succesvol aan de slag te gaan met thema’s die zorgen voor gezonde medewerkers in een gezond bedrijf.

Bij de bedrijfsaanpak kun je kiezen uit twee varianten:

Variant 1: Voor kleine bedrijven (minder dan 25 medewerkers): vanaf 1 januari 2023 zijn er zes extra vragen over duurzaam werken toegevoegd aan de RIE van Stigas. Je krijgt na het invullen van de vragen praktische tips. De adviseur van Stigas, die je ondersteunt bij de uitvoering van de RIE, bespreekt deze vragen met jou en geeft jou advies. Eventueel maak je een vervolgafspraak met een adviseur voor de trajectaanpak.

Variant 2: Voor grote bedrijven: de trajectaanpak. Deze aanpak is gericht op bedrijven met meer dan 25 medewerkers én kleinere bedrijven die - na variant 1 - aan de slag willen en een volgende stap willen maken. Voorbeelden van vraagstukken bij deze bedrijven zijn: ontwikkelingen in de markt die vragen om verandervermogen, verzuim, uitdaging om nieuwe vakbekwame medewerkers aan te trekken, verloop, goede medewerkers willen behouden en/of verbinden met het bedrijf, oudere medewerkers, lichamelijk of mentaal zwaar werk, motivatie om met goed werkgever- en werknemerschap aan de slag te gaan.

Aan de slag?

Wil jij met jouw bedrijf aan de slag met de bedrijfsaanpak van Werken aan morgen? Kijk op de informatiepagina Werken aan morgen voor meer informatie en aanmelden.