Computer en smartphone

Welkom op onze nieuwe site

Datum: 26 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 30 maart 2020
Door: Toon van der Stok
Dit is hem dan. De nieuwe site van Cumela, Grondig, Cumela Verzekeringen en Cumela Advies. Geen afzonderlijke websites meer, maar een plaats waar ondernemers in de cumelasector alle relevante informatie kunnen vinden. Een thuisbasis voor ondernemers in onze sector.

Vandaag is het zover. Na anderhalf jaar voorbereiding is de nieuwe website van Cumela online. Bewust hebben we gekozen voor een plaats waar zowel Cumela als Grondig, Cumela Verzekeringen en Cumela Advies samenkomen. Want we merken dat onze ondernemers ons kennen als De Cumela. Dat is ook wat we met z’n allen zijn, de brancheorganisatie voor ondernemers in de cumelasector.

We hebben besloten om alles samen te brengen op één website zodat iedereen via een eenvoudige route alle informatie kan vinden. Een belangrijke verbetering is dat we nu vanaf elk apparaat perfect te bereiken zijn. Of dat de goede oude kantoorcomputer is of de aller modernste smartphone.

Betere zoekfunctie
Wat we geleerd hebben uit een onderzoek onder onze gebruikers is dat de zoekfunctie een belangrijke plaats inneemt. Daarom vind je overal een snelle en directe toegang tot de zoekbalk. Ook de presentatie van de zoekresultaten is veranderd. Doel is om de meest relevante informatie bovenaan te krijgen. We blijven dit volgen en hebben nu al een vervolgstap in gedachten. Een belangrijk nieuw hulpmiddel zijn de filteropties. Naast de zoekresultaten zie je telkens een lijst met knoppen. Door hier te kiezen voor een bepaald type, kun je filteren in de zoekresultaten.

Nieuws samen
Een belangrijke verandering is dat we al het nieuws samenbrengen op 1 plaats. De aparte website voor Grondig verdwijnt en deze wordt opgenomen binnen de Cumela-nieuws rubriek. Onze eigen redactie gaat nu het nieuws op deze plaats verzorgen, want we vinden dat al het sectornieuws op één plaats hoort. Deze aparte nieuwspagina vind je door op het sub kopje nieuws te klikken. Maak je op je smartphone of tablet een snelkoppeling naar deze pagina, dan kun je op elke plaats en elke tijd het nieuws voor de sector bekijken. Zie instructie zijbalk.

 

knoppen

Filteren
Op de website www.cumela.nl is alle kennis die binnen de organisatie aanwezig is, bijeengebracht. Zo beschik je over alle informatie die je nodig hebt voor je bedrijfsvoering. Tegelijk is de kennis over de belangrijkste onderwerpen, denk aan corona, Stikstof, PFAS maar ook bijvoorbeeld mest of kentekens bij elkaar gebracht op een aparte pagina. Dit is het tabje kennis.  Door op een onderwerp te klikken vind je alle relevante informatie. Aan de zijkant kun je dan ook nog filteren op specifieke deelonderwerpen. Zoek je een download van een voorbeeld contract, dan klik je downloads aan en komen deze naar boven. Zo vind je ook de Toolboxen. Klik bij de artikelsoort op het blokje Toolbox en alle toolboxen komen in beeld. 

knoppen

Verzekeringen
Onderdeel van de site zijn aparte pagina’s voor de verschillende diensten en bedrijven van Cumela. Zoals verzekeringen. Klik bijvoorbeeld rechtsboven bij diensten Verzekeringen aan. Dan kom je op de basispagina van verzekeringen waarbij je direct twee snelknoppen ziet voor de belangrijkste meldingen. Daarna kun je verder scrollen naar informatie, verschillende soorten verzekeringen, de medewerkers of het nieuws. Maar dat had je natuurlijk al op de nieuwspagina gelezen. Ben je klant van verzekeringen dan kun je ook een snelkeuze op je telefoon maken, net als voor het nieuws. Alleen moet je dan deze link www.cumela.nl/verzekeringen gebruiken.

Alle bedrijfsonderdelen
Op vergelijkbare wijze zijn zo alle bedrijfsonderdelen te bereiken. Advies en onze nieuwe afdeling Opleiding en Training, dit laatste is de nieuwe naam voor het vroegere cursuscentrum. Op de pagina Opleiding en Training vind je alle cursussen en andere kennisbijeenkomsten. Leden kunnen na inloggen op hun eigen pagina direct vanuit hun Mijn omgeving inschrijven en alles regelen.

Een groot voordeel van onze nieuwe website is de mogelijkheid om snel zaken aan te passen. We kunnen in tijden zoals deze met veel nieuws en vragen over Corona daar direct op inspelen. Zo kunnen we 24 uur per dag ondernemers helpen bij het zoeken naar antwoorden op vragen. Natuurlijk kunnen we hier niet elke vraag beantwoorden. Maar dan vind je wel de weg naar het antwoord. Met een klik ben je dan bij onze ondernemerslijn en zorgen wij voor het antwoord. Al geldt dat aanbod alleen tijdens kantooruren.

Chatten
Een nieuwe, voorlopig tijdelijke functie. is de chatmogelijkheid. Nu vooral bedoeld om opmerkingen en vragen over de website te verwerken en te beantwoorden. Maar als het bevalt kunnen we deze ook inbouwen voor bijvoorbeeld de Ondernemerslijn. Allemaal plannen om iedereen nog beter te informeren. Maar eerst hopen we dat iedereen snel zijn weg vindt op deze nieuwe site. Zodat je vooral veel tijd kunt besteden aan het ondernemen. Want daar gaat het uiteindelijk om. De bedrijfstak, je bedrijf en je zelf gezond houden.

Veel succes en we zijn benieuwd naar de reacties! Natuurlijk kun je ook mailen. Stuur dan een reactie naar [email protected]

Toon van der Stok
Teamleider Cumela Communicatie/hoofdredacteur Grondig