Dieselprijzen

Week 15: weekprijs dieselolie 1 cent hoger

Datum: 11 april 2024
Laatst bijgewerkt: 11 april 2024
De weekprijs voor diesel is 1,36 euro per liter voor week 15. Dit is 1 cent hoger ten opzichte van vorige week. In vergelijking met de eerste week van januari 2024 is de dieselprijs nu 8 cent hoger.

Weekprijzen diesel

De hier gepubliceerde prijzen zijn bedoeld voor bedrijven die een brandstoftoeslag toepassen door de enorme prijsstijgingen als gevolg van de Oekraïne crisis. We werken met een weeknotering om al te grote dagelijkse schommelingen op te vangen. De weekprijs is gebaseerd op de dagprijzen van LTO ledenvoordeel bij aflevering van 2.200 - 4.000 liter en inclusief ledenkorting van 2 cent per liter en exclusief BTW.

We geven het verschil aan ten opzichte van de eerste week van januari omdat veel bedrijven de dieselprijs van dat moment gebruikt hebben voor hun tariefberekening.  Cumela adviseert om bij het toepassen van een toeslag uit te gaan van deze getallen in combinatie van het verbruik per uur van een machine of compleet werk zoals sleepslangen.

Gebruik je een toeslag, dan moet je dit wel vooraf melden aan de klant. Je bent namelijk wettelijk verplicht om prijswijzigingen vooraf te melden. Dit geldt overigens ook voor normale prijsverhogingen.

Naast deze notering blijven we voor de wettelijke vastgelegde indexaties ook de notering van het CBS volgen. Dit zijn echter pompprijzen, dus voor kortingen bij het gebruik van een eigen tank.

Meer informatie:

Vaste notering

Rekentool voor brandstoftoeslag of clausule