sportveld

Webinar geïntegreerd sportgrasbeheer

Datum: 16 augustus 2023
Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2023
Door: Gerben Zijlstra
De Nationale campagne Geïntegreerd Sportgrasbeheer trapt op 6 september af met een webinar. Grasexpert Ernst Bos vertelt de deelnemers over de basisprincipes van Geïntegreerd Sportgrasbeheer (ITM). De webinar volgt op de publicatie van de Handleiding Geïntegreerd Sportgrasbeheer en bereid deelnemers voor op de praktijksessies die in september plaatsvinden. Meld je nu aan voor deze online startbijeenkomst.

Bij Geïntegreerd Sportgrasbeheer ligt de focus op de structurele kwaliteit van het grasveld, zowel vanuit het oogpunt van de gebruiker als vanuit het beheer. Een gestructureerde en cyclische aanpak, regelmatige monitoring en de betrokkenheid van alle stakeholders zal de noodzaak voor gewasbeschermingsmiddelen minimaliseren, de kwaliteit van de grasmat verhogen en de onderhoudskosten aanzienlijk verlagen.

Aanmelden

Deelnemen? Meld je aan via onderstaande link. Geregistreerde deelnemers ontvangen een link waarmee je op woensdag 6 september vanaf 12:45 uur kan inloggen. Het webinar duurt een uur en biedt kennis die zowel gemeentelijke beheerders, professionele onderhoudsbedrijven en -specialisten als verenigingen kan ondersteunen bij het duurzaam beheren van sportvelden en het verbeteren van de veldkwaliteit. De follow up praktijksessies in elke provincie zullen tijdens het webinar toegelicht worden. 

Samenwerkende organisaties

De Routekaart Verduurzaming Sport is een samenwerking tussen de branchevereniging BSNC, Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Cumela in nauw betrokken bij het sportgrasproject van deze routekaart.