Praktijkdag Hofmeijer

Scholingssubsidie nu beschikbaar!

Datum: 15 november 2023
Laatst bijgewerkt: 15 november 2023
Met de regeling scholingsvouchers 2023/2024 is er voor ondernemers binnen de cao Groen, Grond en Infrastructuur maximaal 3000 euro per bedrijf beschikbaar voor trainingen die werknemer en werkgever samenbrengt. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk en kan tot de subsidiepot leeg is.

Er is een beperkt aantal vouchers beschikbaar. Werkgevers of werknemers die al eerder van de scholingsvouchers gebruik hebben gemaakt worden op een wachtlijst geplaatst. Bedrijven of medewerkers die nog geen gebruik hebben gemaakt van deze subsidie krijgen voorrang bij de toekenning.

De toewijzing van de vouchers is op volgorde van binnenkomst. Zijn er meer aanmeldingen dan beschikbare vouchers? Dan komen de niet toegewezen aanmeldingen op de wachtlijst te staan. 

Aanmelden kan via onderstaande knop

Deze regeling bestaat omdat de sociale partners van de sector het belangrijk vinden dat je blijft leren. Door te leren ontstaan nieuwe ideeën, nieuwe vaardigheden en blijf je scherp. Daarom stellen de sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen, Het Zwarte Corps en Cumela samen € 100.000,- beschikbaar voor deze regeling. 

Hoe werkt het?
  1. Werknemer en werkgever kiezen in goed overleg een relevante training die hen allebei verder brengt de komende jaren. De gekozen training is relevant voor het bedrijf én sluit aan op het ontwikkelingsperspectief van de individuele medewerker. 
  2. De werkgever geeft zich op voor deelname aan de regeling scholingsvouchers, voordat de training van start gaat. 
  3. Zodra bekend is, dat er subsidie beschikbaar is, maakt de scholingscoach een afspraak met de werknemer en leidinggevende voor een ontwikkelgesprek.
  4. De scholingscoach stelt het Persoonlijk Ontwikkel Plan op en bewaakt de voortgang. Daarna start de training/opleiding.
  5. Wanneer de opleiding goed is afgerond, wordt het bedrag van de opleiding uitgekeerd aan de werkgever
Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze regeling? Stuur een mail naar [email protected] dan helpen we je graag. Bekijk ook ons actuele Opleiding & Trainingsaanbod via www.cumela.nl/opleiding-training