Praktijkdag Hofmeijer

Checkjestageplek.nl: het informatiepunt voor de werkgever

Datum: 6 mei 2024
Laatst bijgewerkt: 6 mei 2024
Door: Marije van Beurden
Elke dag zien we dat er al veel goed gaat bij mbo-stages, mede dankzij zo’n 250.000 erkende leerbedrijven. Dat is fijn, maar het kan natuurlijk altijd beter! Om dat voor elkaar te krijgen, is in 2023 het Stagepact mbo ondertekend door onder andere het ministerie van OCW, SBB, de MBO Raad, VNO-NCW en MKB-Nederland. Sinds 23 april is er een informatiepunt om werkgevers te helpen hun stages nóg beter te maken: www.checkjestageplek.nl

Op de website www.checkjestageplek.nl vind je alle informatie die jou als werkgever kan helpen bij het optimaal inrichten van je stages. De website staat vol met tools, tips en goede voorbeelden, en wordt voortdurend bijgewerkt. 

Het belang van een goede stage

Op deze dynamische arbeidsmarkt hebben we ieder talent keihard nodig. Daarom is het belangrijk om als bedrijfsleven te investeren in jonge mensen. Tijdens een stage maken studenten kennis met de arbeidsmarkt. Als werkgever vervul je dus een belangrijke maatschappelijke rol. Daarnaast kun je met een tevreden stagiair ook meteen je employer branding versterken. En wie weet, is jouw stagiair later je werknemer.

Over het Stagepact

Samen met alle partners in het Stagepact maken we ons komende jaren hard voor een fijne eerste kennismaking van mbo-studenten met de arbeidsmarkt. Vier speerpunten staan centraal in het Stagepact: 

  • Goede stagebegeleiding, vanuit school en de werkgever
  • Voldoende stageplekken
  • Geen stagediscriminatie
  • Passende vergoeding

"Doe er je voordeel mee, investeer in de vakmensen van de toekomst" Jacco Vonhof, voorzitter ondernemersorganisatie MKB-Nederland.