laura

Promotiemateriaal voor open dagen

Datum: 15 november 2023
Laatst bijgewerkt: 5 december 2023
Door: Marije van Beurden
Speciaal voor jou als ondernemer of docent heeft Cumela al het (digitale) materiaal om de sector te promoten bij elkaar gezet. Hiermee kun je potentiële nieuwe medewerkers en leerlingen een goede indruk geven van wat de Groen-, Grond- en Infrasector te bieden heeft: leuk werk en een vakdiploma!

Per leeftijdscategorie hebben we het beschikbare promotiemateriaal voor je op een rij gezet. Download het materiaal of toon het op een scherm tijdens jouw open dag.

kleurplaat
Tot 6 jaar 

Kleurplaten 
Voor de kleinste bezoekers hebben we twee verschillende kleurplaten beschikbaar. Een trekker in het veld voor de jongste kinderen en een grondverzet-kleurplaat voor kleuters. Download die en druk ze af. Tip: leg de kleurplaten met een paar doosjes kleurpotloden op een tafel, zodat de kinderen tijdens je open dag lekker kunnen kleuren.

bouwplaat
6-12 jaar 

Bouwplaat trekker
Voor de grotere kinderen hebben we een bouwplaat van een trekker beschikbaar. Met behulp van een schaar en lijm knutselen de kinderen hun eigen cumelatrekker. De bouwplaten kun je aanvragen via [email protected]. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Verkeerseducatieles Veilig met (land)bouwverkeer
Veilig met (land)bouwverkeer is een educatieles voor basisschoolleerlingen. Jaarlijks vallen er in Nederland 16 verkeersdoden en 250 gewonden (40% automobilisten en 45% fietsers) naar aanleiding van een ongeluk met een landbouwvoertuig. Dit aantal moet omlaag! Met ons educatieprogramma creëren we bewustzijn rondom het veilig omgaan met landbouwverkeer op de openbare weg. 

Op deze speciale website vind je meer informatie

Kennis en Kracht
Als er een schoolklas op bezoek komt om alles te leren over Groen Grond en Infra, wil je natuurlijk een goed verhaal kunnen vertellen. Daarom hebben de sociale partners in de Groen, Grond en Infra, waaronder Cumela, een speciale bedrijfspresentatie ontwikkeld. Met leuke feitjes en opdrachten inspireer je de hele klas.

Het presentatiepakket bevat:

  • een presentatie die je kunt personaliseren naar jouw bedrijf;
  • werkbladen met verschillende opdrachten;
  • een handleiding voor het hele bezoek.

Download het pakket, zodat je je goed kunt voorbereiden op je bezoek!

13-18 jaar

Machtig mooi
Het werk in de cumelasector vinden wij natuurlijk machtig mooi. Wie beter dan werknemers uit de sector kunnen dit verhaal bevestigen. In zes video’s vertellen personeelsleden waarom zij zo graag in onze sector werken. Bekijk de video’s op ons YouTubekanaal. 

Flyer T-rijbewijs
Bestuurders van landbouwtrekkers moeten beschikken over een T-rijbewijs. Niet alleen trekkerbestuurders, maar ook bestuurders van grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen moeten een T-rijbewijs hebben. Het behalen van het T-rijbewijs kost het nodige, maar als je aan de slag wilt in de cumelasector, is het een goede en noodzakelijke investering in je toekomst. Sociale partners (Cumela, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) stellen via het Colland Arbeidsmarktfonds een ruime vergoeding beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs.

Meer informatie over het T-rijbewijs

Webportal Groen, Grond en Infra
Deze website is special ontwikkeld voor (toekomstige) leerlingen, scholen en cumelabedrijven. Je vindt hier informatie over open dagen van scholen, beroepspraktijkvorming en het T-rijbewijs. 

Cao Groen Grond Infrastructuur
Op de website cao Groen, Grond en Infrastructuur lees je welke afspraken de werknemers- en werkgeversorganisaties hebben gemaakt voor de werknemers in de sector. 

logo mooi vak man.jpg

Mooi Vak Man
Mooi Vak Man! is een initiatief van de sociale partners in de sector: Cumela, Vakvereniging Het Zwarte Corps, CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen. We geven hiermee onze sector meer bekendheid en laten we zien hoe aantrekkelijk deze is. In onze sector verrichten we elke dag mooi werk en dat willen we koesteren en behouden. Hierbij is het belangrijk dat we gezond, veilig en met veel plezier kunnen blijven werken. Mooi Vak Man! biedt een podium voor iedereen om te laten zien hoe mooi het vak in onze sector is. Meer weten? Bezoek www.mooivakman.nl

Overige video’s

De afgelopen jaren zijn er vele filmpjes ontwikkeld die een goede indruk geven van de sector. Hieronder twee suggesties om bijvoorbeeld op een scherm af te draaien:

Wij zijn Cumela. In 30 seconden krijg je een beeld van de werkzaamheden van cumelabedrijven.

Wat gebeurt er als iedereen in de cumelasector een jaar lang op vakantie gaat? Deze kinderen vertellen het je!