cao foto

Goed om de cao op deze manier te bespreken

Datum: 23 april 2021
Laatst bijgewerkt: 26 april 2021
Door: Jacqueline Tuinenga
"Bedankt! Jammer dat het alweer voorbij is. Was weer interessant!" Deelnemers zijn lovend over de studiedagen cao Groen, Grond en Infrastructuur die veel nieuwe inzichten in de cao opleverden. Het blijkt goed te zijn om de cao op deze manier te bespreken. In de loop der jaren sluipen er wel eens werkwijzen in die door de actualiteit worden ingehaald en dat ontdek je tijdens een dergelijke dag, zo blikt Jacqueline Tuinenga, beleidsmedewerker Sociale Zaken terug.

"We zijn inmiddels gewend om digitaal te vergaderen, maar digitaal lesgeven is toch even wat anders", zegt Tuinenga, die ook de docent was tijdens deze dagen. "Waar we gewoonlijk twee hele dagen in de Schakel in Nijkerk bij elkaar zijn en naast de informatie over de cao vooral ook informeel contact met elkaar hebben moesten we nu iets anders verzinnen. We kozen voor vier halve dagen digitaal met regelmatig pauze om de aandacht er goed bij te kunnen houden."

Om te zorgen dat alles goed verliep stond er iemand klaar om te helpen bij bijvoorbeeld het inloggen. Ook werd er de tijd genomen om zaken die de docent noemde samen te vatten en vormden de vragen via de chat een mooie afwisseling. Ondanks dat er niet spontaan door de deelnemers vragen konden worden gesteld was er toch interactie.

"De informele contacten moeten we bewaren tot een volgend moment, maar de deelnemers waren unaniem van mening dat de studiedagen wederom geslaagd waren", zegt Tuinenga. Niet alleen de nieuwe of gewijzigde onderwerpen in de cao zijn aan de orde gekomen, maar ook de al jaren bestaande cao-artikelen kwamen voorbij en zijn van een toelichting voorzien. Het blijkt goed te zijn om de cao op deze manier te bespreken. In de loop der jaren sluipen er wel eens werkwijzen in die door de actualiteit worden ingehaald.

Reacties van de deelnemers:

  • Bedankt! Jammer dat het alweer voorbij is. Was weer interessant!
  • Hartelijk dank! Veel geleerd!
  • Heel erg bedankt voor deze studiedagen. Erg interessant en informatief

Wil je meer informatie over de dagen of zelf delennemen? Kijk dan hier