Bedrijvendag Gemeente Oss

Leerlingen nemen kijkje bij cumelabedrijf tijdens bedrijvendag Oss

Datum: 8 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 8 februari 2023
Loonbedrijf Gebr. van Erp was deze week een van de gastbedrijven van de bedrijvendag in de gemeente Oss. Samen met Abemec en Yuverta lieten zij de leerlingen uit de gemeente zien met welke mooie machines je in onze sector kunt werken.

Deze week organiseerde Talentencampus Oss een bedrijvendag voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die voor hun profielkeuze staan. Zij moeten kiezen welke vakken ze in hun eindexamenpakket opnemen en daarmee welke richting ze in de toekomst in willen. Dit jaar nam ook de groene sector deel aan deze bedrijvendag. Samen met de lokale afdeling van ZLTO vonden we drie bedrijven bereid de leerlingen te ontvangen.

De drie bedrijven gaven leerlingen een kijkje in de keuken deden er alles aan om leerlingen te enthousiasmeren voor een opleiding en een baan in hun sector. Ze konden kijken bij een veehouderij die verregaand geautomatiseerd is, bij een dierenarts en bij cumelabedrijf Gebr. van Erp in Oss. 

Bij loonbedrijf Gebr. van Erp kregen de leerlingen een rondleiding langs de verschillende machines. Ook was Abemec aanwezig om de robots te demonstreren, om te vertellen wat automatisering in de sector inhoudt en welke banen in de techniek mogelijk zijn. Yuverta vertelde over de opleidingsmogelijkheden op mbo-niveau voor het werk in onze sector en liet leerlingen drones besturen om te beleven wat er met geavanceerde techniek allemaal kan in de landbouw en het loonwerk.