schone vrachtwagens

Heb je AanZet subsidie? Meld je ook voor MIA

Datum: 18 april 2023
Laatst bijgewerkt: 24 april 2023
Door: Herma van den Pol
"Heb je de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) te pakken, meld dat dan meteen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)", raadt André de Swart, onze adviseur bedrijfskundige zaken ondernemers aan. Dinsdag, 18 april, hoorden de bedrijven die meededen of ze de subsidie krijgen.

Per e-mail hoorden diverse ondernemers dinsdag 18 april of ze geluk hebben en AanZET krijgen. Door de zwaar overschreven subsidie moest er een loting aan de pas komen om de doorslag te geven. "Bedrijven die ingeloot zijn voor deze subsidie, waarmee de investering echt doorgaat, doen er verstandig aan om de aanvraag voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) meteen te melden", zegt André, "De MIA-aanvraag moet je namelijk binnen 3 maanden melden."

Snel opheldering nodig

Bij een gemiddelde vrachtwagen bedraagt de AanZET  75.000 euro en de MIA 35.000 euro. "Het netto-voordeel. In totaal gaat het om een voordeel van globaal 110.000 euro", rekent André door. Hij hoopt dat de verruiming waar staatssecretaris Heijnen naar kijkt er komt. "En dat er snel meer over bekend wordt." 

"En let op. Naast een emissieloze vrachtauto komt ook een oplaadpunt in aanmerking voor fiscaal voordeel via de MIA. MIA/VAMIL-lijst 2023, code F3721: 45 procent MIA én 75 procent VAMIL", zegt André als afsluiting. "Wil je meer weten bel me dan."

Cumela Advies

André de Swart

Adviseur bedrijfskundige zaken