Boeren geven nooit op

Groningse loonwerkers supporten hun club op ludieke wijze

Datum: 27 november 2020
Laatst bijgewerkt: 2 december 2020
Door:
De Boeren-box stak afgelopen zaterdag voetbalclub FC Groningen op ludieke wijze een hart onder de riem. Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse lieten de Groningse loonwerkers met getoeter van hun landbouwvoertuigen net buiten het Hitachi Capital Mobility Stadion hun support voor FC Groningen blijken.

‘Kop dr veur’
Voor het begin van de wedstrijd verzamelden verschillende loonwerkers uit de provincie zich bij het thuisstadion van FC Groningen. Daar parkeerden ze hun landbouwvoertuigen die voorzien werden van spandoeken waar leuzen op stonden als ‘Tijd om te oogsten’ en ‘Kop dr veur.’ Deze actie had als doel om begrip te tonen voor de moeilijke tijd die FC Groningen doormaakt. Vanwege corona heeft de voetbalclub een leeg stadion en dat vergt flexibiliteit. Die eis om flexibel te zijn komen boeren en loonwerkers ook dagelijks tegen. Daarom, laten de bedrijven die betrokken zijn bij de actie weten, geven ze juist nu uiting aan hun waardering voor de club die ze altijd trouw blijven.

Skybox
De Boeren-box is een skybox die gehuurd wordt door agrarische bedrijven uit Noord-Nederland. In deze skybox verzamelen boeren en loonwerkers zich om hun favoriete club aan te moedigen. Daarnaast organiseert Boeren-box regelmatig activiteiten voor haar leden die zich richten op het simuleren van onderlinge contacten en het vergroten van kennis over het agrarisch leven.