e-tec, anker, dura vermeer

Grondig 8: Alles over elektrisch werken

Datum: 7 oktober 2022
Laatst bijgewerkt: 7 oktober 2022
Het percentage elektrisch materieel stijgt. Door die groeiende aanwezigheid heeft onze sector steeds meer kennis van het elektrisch werken en weet ze hoe je van de elektrische bouwplaats een succes kunt maken. Wij kijken mee op de eerste volledig elektrische werken. Ook gingen wij voor Grondig in gesprek met machinisten. Hoe gaan de jongens die, bij wijze van spreken, diesel in de aderen hebben om met elektrisch materieel. Lees de verrassende antwoorden terug in Grondig 8.
veilig werken
Laadinfrastructuur belangrijker dan materieel 

We hebben al wat ervaring op kunnen doen met elektrisch werken en op sommige plaatsen zelfs al met volledig elektrisch werken. Op basis van die ervaringen komen de betrokken ondernemers tot de conclusie dat de laadinfrastructuur belangrijk is dan het materieel. We zetten voor je op een rij welke mogelijkheden er nu al zijn om materieel op locatie op te kunnen laden. Ook stelden we de vraag waar de voorkeur naar uit gaat en wat nodig is om op meer plaatsen een bouwplaats volledig te kunnen elektrificeren. Je leest de antwoorden terug in het hoofdverhaal. 

Duidelijk is dat er voor veel partijen nog werk te doen is. Ook Cumela kan hierbij helpen. Wat bijvoorbeeld een wens is, is het vergroten van kennis bij opdrachtgevers over de voorbereidingen voor werken met elektriciteit. "Of meer tijd tussen het gegund krijgen van een werk en het daadwerkelijk aan het werk moeten gaan." Ook dat lees je in Grondig 8.  

Van werven, harry herstenberg
'De visie op omschakeling naar emissiearm ontbreekt'

"Met alleen eisen stellen kom je er niet", zegt Harry Hertsenberg, directeur Van Werven Infra. Hij is de Vent waarvan we deze keer de visie delen. "Willen we echt succesvol zijn, dan moet de overheid daar echt een visie op ontwikkelen en uitwerken." Alleen op deze manier voorkom je dat ondernemers barrières zien n op de rem gaan staan. "Als je laat zien waar je heen wilt, krijgt ook de rest vertrouwen." Lees waarom Hertsenberg deze conclusie trekt en wat het Schone Luchtakkoord (SLA) hiermee te maken heeft. 

Chauffeurs aan het woord

Meer over ons vakblad

Grondig is de nieuwsbron voor ondernemers en medewerkers in de cumelasector! Wij bieden een frisse blik op de sector, mensen, machines en ondernemen... zodat jij helemaal bij bent en blijft! Ontvang je hem nog niet kijk dan hier hoe ook jij ons vakblad kunt gaan lezen. Ben je nieuwsgierig naar eerdere edities? Ook die vind je hier.