Stop Diefstal label

GPS-diefstallen: gestolen apparatuur teruggevonden

Datum: 22 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 27 september 2022
Door: Gerwin Otten
Vanuit een internationaal politieonderzoek naar GPS-diefstallen is een grote partij met apparatuur teruggevonden in Oost-Europa. Een deel van de apparatuur is aan de hand van de serienummers te herleiden naar diefstallen die recent plaatsgevonden hebben in Nederland. De politie is nog op zoek naar de eigenaren van het andere deel van de gestolen apparatuur. Daarom doen wij een oproep aan alle ondernemers in de cumelasector!

Ben jij slachtoffer van GPS-diefstal en heb je bij je aangifte het serienummer niet of niet volledig doorgegeven? Neem contact op met de politie en laat deze alsnog opnemen in het proces verbaal.

Met deze gegevens kan de politie kijken of dit serienummer voorkomt in de aangetroffen partij. Apparatuur waar het nummer niet bekend van is kan niet terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaar. Het gemis van serienummers belemmerd het succesvol vervolgen van de daders en het afronden van het strafrechtelijk onderzoek. 

Noodzaak  

Deze situatie laat zien hoe belangrijk het is dat jij als ondernemer beschikt over de serienummers van je apparatuur. Je kunt hiervan een lijst bewaren op een veilige plek óf je apparatuur registreren in de Stop Heling-app. Moet je na een diefstal de serienummers opvragen bij je leverancier, dan levert dit onnodig vertraging op met je aangifte en met het afwikkelen van je schade door je verzekeraar. 

Is je apparatuur teruggevonden?

Heeft je verzekeraar de schade aan jou uitgekeerd en krijg je een gestolen GPS-set terug van de politie? Dan moet je je verzekeraar hierover op de hoogte brengen. Met je verzekeraar kom je dan vaak tot een goede oplossing voor beide partijen. Ben je verzekerd bij Cumela Verzekeringen en wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op via 033 247 49 60 of mail naar [email protected]