Fliegl, balentransport oplegger

Fliegl SZS 300 BL Ultra-semi-trailer voor balentransport

Datum: 28 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 28 maart 2024
Door: Gert Vreemann
Voor trekkers levert Fliegl al doordachte oplossingen om balen veilig en vlot te transporteren. Nu schaalt de fabrikant op door ook een oplossing te presenteren voor het transport over de weg. De nieuwe SZS 300 BL Ultra semi-trailer is geschikt voor het transport van ronde en vierkante balen. De trailer bevat een handige ladingzekering-oplossing voor het vlot eenzijdig laden en lossen.
Fliegl, balentransport oplegger

De SZS 300 BL heeft een laadvloer met een lengte van dertien meter bij de bekende 2,48 meter breedte. De laadhoogte voor de balen is ongeveer 2,15 meter. De laadcapaciteit bij het totale gewicht van 29 ton is opgegeven voor elf ton. De trailer is voor het laden eenzijdig uitgerust met een volledig naar beneden te klappen zijwand. De andere wand is extra verstevigd om tijdens het laden de balen ‘tegen te houden’. 

Fliegl, balentransport oplegger

Bij het opklappen dient de zijwand automatisch ook als ladingzekering. De trailer is leverbaar met naar keuze links of rechts laden. De zijwand is vanuit de cabine van de truck te bedienen. De trailer is uitgerust met een handige steunpoot, die dankzij een transmissie handiger en sneller te gebruiken is. Het luchtgeveerde tandemstel is uitgerust met 385/65R22.5-banden.