Jacqueline Tuinenga

Column - Seniorenregeling alert!

Datum: 2 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023
Door: Jacqueline Tuinenga
Een kort bericht aan alle werkgevers met werknemers die deelnemen aan de seniorenregeling. Per 1 januari 2021 zijn de afgesproken wijzigingen in de seniorenregeling ingegaan. Zo was de vergoeding altijd gebaseerd op het salaris van E4 en dat is nu E6 geworden.

Deze wijziging is al doorgevoerd in het vergoedingsbedrag, wat betekent dat je als werkgever hier niets voor hoeft te doen. Voor 2021 bedraagt de vergoeding 101,27 euro per gedeclareerde seniorendag. Het maakt niet uit of in basis de werknemer een 38- of 40-urige werkweek had. 

Voor werknemers die ingeschaald zijn hoger dan E6 kan een aangepaste (hogere) vergoeding worden verstrekt. Voor werknemers die al deelnemen aan de regeling kun je aanpassing van de vergoeding aanvragen door een loonstrook aan te leveren bij het fonds Colland Arbeidsmarkt. Binnenkort krijgen alle bedrijven met deelnemers aan de regeling daarover een mail van Colland Arbeidsmarkt. Je kunt deze mail beantwoorden met een loonstrook als bijlage.

Het helpt als je zelf op de loonstrook het 100 procent salaris noteert of dit bedrag ‘highlight’ als het er op staat

De loonstrook moet vòòr 1 juli 2021 door Colland Arbeidsmarkt zijn ontvangen. Het helpt als je zelf op de loonstrook het 100 procent salaris noteert of dit bedrag ‘highlight’ als het er op staat 

Niet op alle loonstroken staat het 100 procent bedrag en niet altijd op dezelfde plaats. Aanpassing van de vergoeding vindt plaats met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021. 

Voor nieuwe aanvragen moet het 100 procent salaris zijn opgenomen in de aanvulling op de arbeidsovereenkomst, maar omdat het salaris in het verleden niet in de aanvulling op de arbeidsovereenkomst was opgenomen moeten we nu een inhaalslag maken. Let dus op je mailbox en laat de mail van Colland Arbeidsmarkt niet aan je aandacht ontsnappen! 

De loonstrook (maak het BSN onleesbaar) kun je uploaden op de website van Colland Arbeidsmarkt. Als alles volgens planning verloopt kun je dat direct doen als je deze column leest.