Column - "Leren van elkaar"

Datum: 22 november 2023
Laatst bijgewerkt: 4 december 2023
Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat wij afgelopen juli als jonge cumelaondernemers een bezoek hebben gebracht aan de Zwarte Cross. Indrukwekkend, immens en inspirerend was het om achter de schermen te kijken bij het grootste festival van Nederland en de groei te zien van de afgelopen jaren.

We hoorden zaken die ons als jonge ondernemers soms ook bekend voorkomen. Na ons bezoek op woensdag hebben we op zondag zelf een bezoek gebracht aan het festival. Ik was er nog niet eerder geweest, maar het is zeker voor herhaling vatbaar!

Net als afgelopen winter hebben we ook tijdens onze zomereditie van de Jongerendagen weer veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen. Daar zijn we als bestuur blij mee. Dit betekent dat we groeien en de groep jongeren groter wordt. Voor ons als bestuur een mooie uitdaging om dit door te zetten en steeds weer een nieuw en interessant programma te organiseren.

Doordat de groep jongeren in leeftijd varieert van achttien tot vijfendertig jaar merk je dat er binnen de doelgroep ook al verschillende visies ontstaan over bijvoorbeeld, werk- en privébalans, toekomstvisie, communicatie en werkgeverschap. Zo leren we van elkaar. Dat is erg waardevol en is ook de kracht van deze groep. Val je ook in deze leeftijdsgroep of is er iemand binnen je bedrijf die als bedrijfsopvolger warmloopt, meld je dan aan en kom ook eens praten, overleggen en lachen met leeftijdgenoten.

We laten de zomer langzaam achter ons. Ik zeg langzaam, omdat het op dit moment van schrijven nog steeds dertig graden is in september. Een mooie toegift, tenminste, zo bekijk ik het maar. Achter de schermen zijn we natuurlijk alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de activiteiten die in de winter gepland staan. Het lijkt ver weg, maar voordat je het weet, is het weer zover. Maar eerst nog even genieten van de mooie nazomer en de werkzaamheden die daarbij horen!

Reinie Boven
Voorzitter Cumela-jongerenbestuur