Column - "Cumela gaat samen met jou lokaal"

Datum: 3 april 2023
Laatst bijgewerkt: 5 april 2023
Door: Irma Gottenbos
Ik merk dat andere organisaties, zoals politieke partijen, steeds vaker contact met ons zoeken. Tijdens deze gesprekken laten we zien welke activiteiten er plaatsvinden binnen de cumelasector.

In de praktijk staat dit nog onvoldoende bij deze organisaties op het netvlies. Ik laat dan zien dat de sector zich naast cultuurtechniek, grondverzet, (mest)transport en agrarisch loonwerk bezighoudt met activiteiten zoals gladheidbestrijding en ongediertebestrijding. Nog belangrijker: cumelaondernemers helpen bij calamiteiten en rampen.

Door het onder de aandacht brengen van onze activiteiten laten we de noodzaak van de cumelasector zien, een sector met voordelen voor de samenleving. Op het gebied van economie, natuur, milieu en mobiliteit en zelfs op sociaal vlak leveren wij een bijdrage. Zo zijn we de grootste werkgever in het buitengebied. We hebben deskundig personeel met kennis van de regio en de bodem, we faciliteren in de energietransitie, leveren een verantwoorde voedselproductie en geven verkeerseducatie. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ik roep je op: haak aan als organisaties je benaderen voor zo’n overleg

Het is belangrijk dat we als brancheorganisatie aan tafel komen te zitten, zodat we jouw belangen kunnen vertegenwoordigen. Ik roep je daarom op: haak aan als organisaties je benaderen voor zo’n overleg. Ga aan tafel zitten. Het grote voordeel voor het eigen bedrijf is dat je op deze manier kort bij het vuur zit. Je kunt dan tijdig inbreng leveren, zodat schakelen nog kan.

Wij als bedrijvenadviseurs helpen je graag om een gesprek voor te bereiden. Bel mij en mijn collega’s daar gerust voor en waar het mogelijk is, sluiten we graag zelf ook aan. Samen gaan we lokaal.

Cumela Nederland

Irma Gottenbos

Bedrijvenadviseur