ebee

Christel Thijssen genomineerd voor Sima prijs

Datum: 28 september 2022
Laatst bijgewerkt: 28 september 2022
Door: Toon van der Stok
Dronewerker Christel Thijssen is genomineerd voor de Sima Farming Award. Dit is een nieuwe prijs voor innovatieve landbouwmethodes die tijdens de komende Sima voor het eerst wordt uitgereikt.

De Sima die dit jaar 100 jaar bestaat heeft deze prijs ingesteld omdat ze niet alleen innovatieve machinefabrikanten wil belonen, maar ook de gebruikers die deze nieuwe technieken als eerste toepassen. Voor de prijs konden vanuit heel Europa bedrijven worden genomineerd. Thijssen is een van de bedrijven die door de redactie van Grondig is aangemeld.

In totaal zijn er 14 bedrijven genomineerd voor de prijs. Vanuit Nederland zijn er twee bedrijven die meedingen naar de titel. Naast Thijssen is ook de Van Asten Groep genomineerd, een varkensbedrijf dat zelf biogas opwekt en dat een eigen vergistingstechniek voor het voer heeft ontwikkeld dat ziekte bij varkens voorkomt en ze beter laat groeien.

dronewerkers

Thijssen is genomineerd omdat hij de eerste loonwerker is die in Nederland begon met het adviseren van telers op basis van het scannen van de grond en het maken van gewasbeelden met zijn drones. Dit zet hij in om te komen tot precisiebemesting en precisiegewasbescherming. Daarnaast waardeert de jury zijn inzet om een groep dronewerkers op te zetten om gezamenlijk de kennis te delen en te gebruiken.

Tijdens de jubileumviering op de eerste dag van de Sima op 6 november zullen de prijzen worden uitgereikt.