sima 2022

Sima 2024 gaat niet door

Datum: 9 februari 2024
Laatst bijgewerkt: 9 februari 2024
Door: Herma van den Pol
De organisatie van een van de grootste landbouwbeurzen van Europa, de Sima, maakt bekend dat de editie 2024 niet doorgaat. De belangrijkste redenen: een teruglopende markt en een landbouwcrisis in Europa en Frankrijk.

Het zit de Sima niet mee. Het eerste jaar waarin de organisatie de beurs in het najaar wilde laten plaatsvinden kregen ze te maken met coronamaatregelen. Het resulteerde erin dat de organisatie de beurs op een later moment in het voorjaar inhaalde. Dit jaar stond de beurs in de agenda van 24 tot en met 27 november. En opnieuw kan hij niet doorgaan. 

Beroep doen op de overheid

De organisatie maakte deze week bekend dat ze er rekening mee houden dat de markt in de agrarische sector verder achteruitgaat. Een combinatie van de effecten van de corona-maatregelen, een oorlog in de Oekraïne en sterk bewegende prijzen van grondstoffen en energie. 

Voor de volgende editie geeft de organisatie aan op zoek te willen naar nieuwe partners. Veel meer dan in het verleden willen ze met de landbouwpartners een beroep gaan doen op de overheid. Hoe dat er precies uit gaat zien horen we later.