bobcat IQ

Bobcat Machine IQ-telematicasysteem

Datum: 5 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 5 mei 2023
Door: Gert Vreemann
Bobcat introduceert het nieuwe telematicasysteem Machine IQ, dat klanten vanaf al hun apparaten toegang biedt tot informatie over de machines. Klanten kunnen zo op hun smartphone, notebook of computer de status van hun machines monitoren en op afstand op basis van de data het onderhoud optimaliseren.
bobcat IQ

De nieuwe versie van Machine IQ werd op 20 maart 2023 als internettoepassing en mobiele app door Bobcat gelanceerd onder de naam Customer Machine IQ Beta. Het biedt klanten van Bobcat toegang tot de nieuwe technologie en opent de poort naar de nieuwe digitale wereld van Bobcat. De nieuwe versie van Machine IQ is beschikbaar in het Nederlands. Om kennis te maken met de applicatie krijgen klanten in Europa tot eind juni 2023 gratis toegang tot alle premium-functionaliteit van Machine IQ. Customer Machine IQ geeft kritieke meldingen om (preventief) onderhoud te plannen en zo de uptime van machines te maximaliseren, voorkomt diefstal en misbruik van machine met mogelijkheden voor geofencing, verplaatsingsdetectie en spertijden en analyseert de gebruiksrapporten om de prestaties te optimaliseren.

Bobcat-klanten kunnen zich op de website my.bobcat.com registreren, een account aanmaken en inloggen. Ook kunnen ze de mobiele app Machine IQ downloaden vanuit Google Play of de Apple App Store. Hier vinden ze ook QR-codes die ze kunnen scannen met de camera op hun mobiele apparaat om zich te registreren voor Machine IQ. Machine IQ kan worden geïnstalleerd op bestaande Bobcat-machines. Klanten kunnen hun plaatselijke dealers vragen om informatie over de compatibiliteit.