bobcat machine IQ

Bobcat Machine IQ-systeem verkrijgbaar als abonnementsdienst

Datum: 2 november 2023
Laatst bijgewerkt: 3 november 2023
Door: Gert Vreemann
Bobcat heeft de lancering van de nieuwe abonnementsdienst Machine IQ in Europa aangekondigd. Het is zowel voor klanten als dealers verkrijgbaar in twee pakketten met standaard- of premium-opties. Met Machine IQ heb je op je smartphones, tablets of computers 24/7 toegang tot cruciale machine-informatie
bobcat IQ

Dealers en klanten kunnen kiezen uit twee opties: een Standard-pakket met standaard telematicavoorzieningen en een Premium-pakket met geavanceerde functies. Het Machine IQ Standard-pakket bevat de standaard telematica die de belangrijkste basisgegevens bijhoudt, inclusief GPS-locatie en geschiedenis, bedrijfsuren en het brandstofniveau. Met aangepaste assetnamen kun je gepersonaliseerde namen aanmaken om machines te herkennen. Het houdt gepland periodiek onderhoud bij en klanten krijgen in het portaal toegang tot uitgebreide onderhoudsinstructies voor elke machine

bobcat IQ

Het Machine IQ Premium-pakket bevat alle functies van het Machine IQ Standard-pakket plus een aantal extra functies: 

• Onderhoudsherinneringsmeldingen per e-mail: geeft uitgebreide informatie over de uitvoering van het onderhoud en over de relevante onderdelen. De gebruiker heeft toegang tot de tracker voor periodiek onderhoud om te bekijken welk gepland onderhoud er binnenkort moet worden uitgevoerd. 

• Foutcodemeldingen en probleemoplossing: verstuurt meldingen, een duidelijke beschrijving en stappen voor probleemoplossing als de machine een foutmelding geeft. Klanten kunnen ook een abonnement nemen op e-mailmeldingen voor waarschuwingen en probleemoplossingen. 

• Instelling voor geofencing en overschrijding: biedt klanten de mogelijkheid om grenzen in te stellen en e-mailmeldingen te ontvangen op het moment dat de machine het werkgebied van het bedrijf verlaat. 

• Instelling van spertijden en overschrijdingsmeldingen: waarschuwt klanten via e-mail als hun materieel wordt gebruikt buiten de geplande dagen of uren.

• Meldingen voor verplaatsingsdetectie: brengt de klant op de hoogte van machineverplaatsingen als de sleutel uit het contact is. 

• Rapportage over machinegebruik: houdt de efficiëntie en het gebruik van de machine bij om klanten beter geïnformeerde beslissingen te laten nemen. De functie vergelijkt stationaire tijd, bedrijfstijd en brandstofverbruik, maar kan ook worden gebruikt om rapporten aan te maken. 

• Beheer van meldingen in het portaal: biedt klanten de mogelijkheid om meldingen in het portaal te monitoren. Een duidelijke meldingenteller op de homepagina biedt één plek om alle belangrijke machinemeldingen te beheren. 

Bobcat levert Machine IQ Premium met een gratis proefperiode van negentig dagen bij aankoop van een Bobcat-machine die geschikt is voor Machine IQ.