Agritechnica, 2019, trekker, beurs

Agritechnica 2022 gaat toch niet door

Datum: 17 december 2021
Laatst bijgewerkt: 17 december 2021
Door: Herma van den Pol
Ook in 2022 vindt er geen nieuwe editie van de Agritechnica plaats, zo maakt de organisatie bekend. Het zag er heel lang naar uit dat 's werelds grootste beurs voor landbouwmachines weer kon plaatsvinden, maar als gevolg van oplopende corona-besmettingen is toch besloten om de beurs uit te stellen. De nieuwe datum wordt 12 tot en met 18 november 2023.

Ook dit jaar gaat het niet lukken om de werelds grootste machinebeurs in Hannover te organiseren. "We kunnen niet meer aan de randvoorwaarden voldoen om op een veilige en goede manier een beurs te kunnen organiseren", zo laat de organisatie weten. "Wij vinden het heel jammer dat we nu toch de beurs moeten uitstellen."

In het haar persbericht geeft de organisatie aan dat dit voor alle partijen nadelig is. "Wij zien dat boeren zich voorbereiden om gebruik te gaan maken van de grote hoeveelheid innovaties op het gebeid van agrarische mechanisatie. Daar is een race ontstaan zoals we die nog niet eerder zagen." Enkele van die innovaties werden een week eerder al beloond met een zilveren of gouden medailles. De andere innovaties moeten nog even wachten tot in 2023, want pas dan gaat de organisatie een nieuwe poging wagen om een beurs te organiseren.