Vaste mest

Aanmelden voor rVDM im- en export dierlijke meststoffen

Datum: 7 juli 2023
Laatst bijgewerkt: 11 juli 2023
Door: Gerben Zijlstra
Ook im- en exporteurs van dierlijke meststoffen kunnen de komende maanden gaan overstappen op het realtime Vervoersbewijs dierlijke meststoffen (rVDM). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zoekt daarom begin juli contact met deze ondernemers en legt ze uit hoe het proces verder gaat verlopen. Wat moet je bijvoorbeeld regelen?

Vanaf begin juli kunnen ondernemers die zich bezighouden met de im- en export van dierlijke meststoffen zich aanmelden voor het rVDM. Op die manier kan iedereen geleidelijk de overstap maken naar het digitale vervoersbewijs. Maak daar gebruik van en wen rustig aan de nieuwe werkwijze.

Wil je daar gebruik van gaan maken dan staat RVO klaar om je begeleiden. Ze helpen je een weg te vinden door de webschermen van E-CertNL. Gebruikers van een bedrijfsmanagementsysteem kunnen in overleg met hun leverancier overstappen. De leveranciers geven wel aan dat ze nog bouwen aan deze nieuwe functionaliteit in hun programma’s.

Meld je in ieder geval op tijd aan! Dan ben je op 1 januari 2024 klaar voor het gebruik van rVDM. Vragen over rVDM voor im- en export? Neem contact op met RVO via www.rvo.nl/rvdm of via 088 042 42 42.