Banner workshop Verdienen met data rechts uitgelijnd

Verdienen met data

Als agrarisch loonwerker beschik je over veel data van percelen, machines of gewassen. Waardevolle informatie voor jou en de boer om zijn opbrengst, efficiëntie of kwaliteit te verhogen. Maar welk prijskaartje hang je daar aan, hoe verdien jij hier als loonwerker je geld mee(terug)? Ofwel: Waar zitten jouw verdienkansen?

Samen met jullie en de Wageningen Research willen we deze vraag gaan verkennen. Hoe verdienen jullie nu geld met data, maar vooral: Waar lukt dit nog niet, waar zitten nog vragen en kansen, waar moeten we als sector mee aan de slag? Sabine Zweverink en Maurice Steinbusch, starten daarom samen met de Wageningen Research een nieuw project.

Op vrijdag 12 februari van 09.30 uur tot 11:00 uur vindt de eerste workshop: ‘Verdienen met data’ plaats. Hierin nemen we jullie mee in hoe data een rol speelt in jullie huidige werk, en hoe de toekomst van data er uit gaat zien. Wat kun je bijvoorbeeld met data en verzekeringen, data in precisielandbouw of data over je CO2-footprint? Hoe verdien je hier geld mee, hoe verdien je jouw investeringen terug? Diverse sprekers praten ons bij, en vervolgens ontdekken we met jullie waar we komend jaar mee aan de slag willen. Jullie geven aan welke vragen er leven rondom data en verdienmodellen, en waar oplossingen voor moeten worden bedacht.


In de eerste workshop geven jullie aan wat belangrijk is om op te pakken. Vervolgens wordt er een werkgroep samengesteld van enthousiaste loonwerkers die samen met ons aan de slag willen op dit onderwerp. Samen leveren we aan het eind van het jaar concrete oplossingen voor de vraag: Hoe kan ik geld verdienen met data?

Meld je nu aan en kom kennis halen en ervaringen en vraagstukken inbrengen op 12 februari. 

Ben je geen Cumela-lid maar wil je wel graag deelnemen? Geef je dan hier op.