Gennep

Wethouder bezoekt cumelaondernemer in Gennep

Datum: 28 februari 2024
Laatst bijgewerkt: 28 februari 2024
Door: Irma Gottenbos
(Land)bouwmachines hebben in het verkeer regelmatig uitdagende verkeerssituaties. Om dit te laten ervaren aan wethouder Frank Pubben van Gemeente Gennep heeft cumelaondernemer Jan Nas hem op 19 februari meegenomen op zijn trekker.
Gennep

Tijdens de tocht komen er meerdere situaties aan de orde: verkeersdrempels, omleidingsroutes, beperkt zicht door overhangende takken en de noodzaak om door woonkernen te rijden. Na de rit neemt Jan Nas wethouder Pubben mee naar zijn loonbedrijf om er daar verder over te praten. Ook de verkeersambtenaar van Gemeente Gennep en enkele leden van Cumela die in gemeente Gennep actief zijn, schuiven daarbij aan. De groep praat tijdens het werkbezoek over de omleidingsroute Bloemenstraat, de verkeersdrempel aan de voet van de Holleweg richting Groesbeek en over de keuze om door de woonkern te rijden vanwege de verkeersveiligheid en de huidige inrichting van de N271. Ten slotte geven de betrokken cumelaondernemers aan dat het heel belangrijk is dat ze bij toekomstige reconstructies of groot onderhoud van wegen in het buitengebied worden betrokken om ergernis en hinder zoveel mogelijk te beperken.

Naast kennismaken, zorgt het werkbezoek voor meer begrip voor elkaars standpunten.  Ook weten de betrokkenen elkaar in de toekomst beter te vinden wanneer er klachten over (land)bouwverkeer binnenkomen bij Gemeente Gennep.