Volvo electric

Volvo marktleider in elektrische trucks

Datum: 23 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 23 februari 2023
Door: Toon van der Stok
Volvo is in Europa de best verkopende producent van elektrisch trucks. Sinds de verkoop startte in 2019 zijn er nu al meer dan 4300 verkocht. In Europa werden afgelopen jaar ruim 320 elektrische trucks geleverd.
volvo elektrisch

Het bedrijf heeft inmiddels zes verschillende modellen in serieproduktie en levert die inmiddels wereldwijd in 38 landen. Het bevestigt volgens Roger Alm, president van Volvo Trucks de trend die gaande is.

"De markt voor deze trucks is weliswaar nog klein, maar de klanten beginnen nu aan de overstap naar elektrisch. Die overgang willen we stimuleren en we streven ernaar dat in 2030 wereldwijd vijftig procent van de verkochte trucks elektrisch is."

De huidige verkochte elektrische trucks worden in een breed segment ingezet. Van stadsdistributie tot afvalverwerking en van binnenstedelijk bouwtransport tot regionaal transport. In al deze segmenten is volgens onderzoek van Eurostat vrachtvervoer ook goed door elektrisch te vervangen omdat de helft van alle goederen die in Europa over de weg worden vervoerd minder dan 300 km afleggen.