Claas Axion 810, amazone

Van Gemeren Mechanisatie nu van Royal Reesink

Datum: 23 mei 2022
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2022
Door: Herma van den Pol
Met een goed gevoel heeft Johan van Gemeren op 20 mei zijn bedrijf Van Gemeren Mechanisatie overgedragen aan Royal Reesink. Dick Melessen, divisiedirecteur Reesink Farming & Handling, geeft aan dat ze de komende periode op zoek gaan naar een directeur voor dit bedrijf, maar dat er voor klanten niets verandert.

Johan en Anja van Gemeren maakten vrijdag op facebook bekend van hun pensioen te gaan genieten. Iets wat kan dankzij de vlotte overname van Van Gemeren Mechanisatie door Royal Reesink. "Strategisch past het heel goed", zegt Melessen in een toelichting. Nog belangrijker was het voor Johan van Gemeren dat hij er een goed gevoel bij heeft. "Wij zien hierin kansen voor het bedrijf, onze klanten en leveranciers en het biedt perspectief voor het personeel", laat Van Gemeren weten middels een persbericht.

Gebied dekkend
"We gaan een nieuwe directeur aanstellen voor Van Gemeren, maar verder blijven we voorlopig doorgaan zoals het altijd gegaan is", zegt Melessen. Mocht na verloop van tijd blijken dat er mogelijkheden zijn om Van Gemeren Mechanisatie nog beter te maken dan worden er zaken aangepast "en zijn er zaken die hier heel goed werken dan gaan we die weer op andere plaatsen in de organisatie toepassen." Het zijn voordelen die een intensieve samenwerking met full-line dealers met zich meebrengen.     

Dankzij de komst van Van Gemeren Mechanisatie is Royal Reesink nu betrokken bij alle zes de full-line dealers, verspreid over negen locaties. "Op het gebied van oogstmachines is ons gebied nu dekkend. Wij werken ook veel met particuliere dealers (long-line dealers), waarbij we ongeveer een afstand van 40 km tot aan de klant aanhouden, maar bij de de grotere en duurdere machines mag die afstand groter zijn.  Door deze overname zijn we klaar voor de toekomst en in staat om de vragen van klanten aan te kunnen", sluit Melessen af.