New Holland NutriSense gehalemeting op hakselaar

New Holland NutriSense in MyPLM-portaal

Datum: 26 juli 2021
Laatst bijgewerkt: 26 juli 2021
Door: Gert Vreemann
Het New Holland NutriSense-meetsysteem voor hakselaars en maaidorsers is nu geïntegreerd in het MyPLM Connect-portaal. Daarmee kunnen gebruikers de data in hun eigen Connect Farm-applicatie zien.
New Holland NutriSense gehalemeting op hakselaar

NutriSense meet tijdens het oogsten de vocht-, zetmeel-, ruw-eiwit-, vezel- en ruw-vetgehalten. New Holland ontving voor deze ontwikkeling op de afgelopen online-Sima nog een zilveren medaille. De integratie in het My PLM Connect-portaal is een belangrijke stap, omdat de gebruikers de meetgegeven dan kunnen verwerken. Naast het meten van de voedingswaarden biedt NutriSense extra veiligheid voor het vee. De metingen kunnen ook worden gebruikt om te bepalen of er (te veel) bodemverontreiniging in het kuilvoer zit. 

New Holland maaidorser met Nutricense

Aan de hand van het eiwitgehalte in het graan kan de landbouwer bepalen of het gewas geschikt is om als diervoeder te gebruiken of als maaltarwe. Eduardo Nicz, New Holland Agriculture PLM Product Marketing Global: “Onze strategie bij New Holland is om digitale technologieën te integreren. Het NutriSense-systeem is daar een uitstekend voorbeeld van. Het uiteindelijke doel van de inzet van de gegevens is de oogst voor een betere prijs te verkopen en een beter rendement uit het voer te halen.